Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ & ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ

 

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ & ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ


Συνταγή Μαρία Κούρτη 

Για ΟΛΕΣ τις φάσεις έως 90 γρ την εβδομάδα

ΥΛΙΚΑ

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ

  • 160 γρ βούτυρο κακάο ή λάδι καρύδας άοσμο
  • 50 γρ κακάο σκόνη
  • 30 γρ σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.γλ. ( 50 σταγόνες ) υγρή στεβια ( σε αναλογία 1:4)

ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

  • Ολα τα παραπάνω υλικά και προσθέτουμε 5 κ.γλ. σκόνη άπαχο γάλα

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι καρύδας να ζεσταθεί αρκετά αλλά οχι να βράσει 

Προσθέτουμε την υγρή στέβια  , κακάο , βανίλια , σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης και αν επιλέξουμε να την κάνουμε γάλακτος την σκόνη γάλα ( σε πούδρα )

Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ και το ρίχνουμε σε θήκες σιλικόνης για πλάκα σοκολάτας ή σε θήκες για σοκολατάκια 

Για ευκολία στην μεταφορά καλό θα ήταν πρώτα να βάλουμε τις θήκες σε ένα δίσκο , να τις γεμίσουμε , και μετά τον δίσκο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στην κατάψυξη για 15 με 20 λεπτά να παγώσουν απότομα για να μη χωρίσει το λάδι απο τα υπόλοιπα υλικά!!

Σε 15 με 20 λεπτά είναι έτοιμα!!!

Αφαιρούμε από τις θήκες και απολαμβάνουμε τις πιο νόστιμες και υγιεινές , χειροποίητες  σοκολάτες dark και γάλακτος ( εγώ λατρεύω τις γάλακτος!!)

Μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλο μέσα στις θήκες πριν τοποθετηθούν στη κατάψυξη , ή φουντούκια , ή γκράνμπερι !!

Φυλάγεται και διατηρείτε πάντα στο ψυγείο 


ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΝΤΑΓΉ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΊΤΕ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.