ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ & ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ
Συνταγή Μαρία Κούρτη
Για ΟΛΕΣ τις φάσεις έως 90 γρ την εβδομάδα
ΥΛΙΚΑ
ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΥΓΕΙΑΣ
- 160 γρ βούτυρο κακάο ή λάδι καρύδας άοσμο
- 50 γρ κακάο σκόνη
- 30 γρ σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης
- 1 βανίλια
- 1 κ.γλ. ( 50 σταγόνες ) υγρή στεβια ( σε αναλογία 1:4)
ΣΟΚΟΛΑΤΕΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
- Ολα τα παραπάνω υλικά και προσθέτουμε 5 κ.γλ. σκόνη άπαχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε κατσαρολάκι το λάδι καρύδας να ζεσταθεί αρκετά αλλά οχι να βράσειΠροσθέτουμε την υγρή στέβια , κακάο , βανίλια , σιρόπι σφενδάμου ή αγαύης και αν επιλέξουμε να την κάνουμε γάλακτος την σκόνη γάλα ( σε πούδρα )
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα ΟΧΙ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ και το ρίχνουμε σε θήκες σιλικόνης για πλάκα σοκολάτας ή σε θήκες για σοκολατάκια
Για ευκολία στην μεταφορά καλό θα ήταν πρώτα να βάλουμε τις θήκες σε ένα δίσκο , να τις γεμίσουμε , και μετά τον δίσκο ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ στην κατάψυξη για 15 με 20 λεπτά να παγώσουν απότομα για να μη χωρίσει το λάδι απο τα υπόλοιπα υλικά!!
Σε 15 με 20 λεπτά είναι έτοιμα!!!
Αφαιρούμε από τις θήκες και απολαμβάνουμε τις πιο νόστιμες και υγιεινές , χειροποίητες σοκολάτες dark και γάλακτος ( εγώ λατρεύω τις γάλακτος!!)
Μπορούμε να προσθέσουμε αμύγδαλο μέσα στις θήκες πριν τοποθετηθούν στη κατάψυξη , ή φουντούκια , ή γκράνμπερι !!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.