Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 28 Μαρτίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ( χωρίς βούτυρο χωρίς αυγά)

ΤΟΥΡΤΑ ΜΟΚΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ( χωρίς βούτυρο χωρίς αυγά)

Συνταγή Μαρία Κούρτη



 ΥΛΙΚΑ ΒΑΣΗΣ
  •  100 γρ χουρμάδες (χωρίς κουκούτσι)
  • 100 γρ αμύγδαλα 
  • 100 γρ ινδοκάρυδο (καρύδα)
  • 100 γρ νερό
  • 100 γρ νιφάδες βρώμης
  • 1 φλ.τσ. Μερέντα με στέβια ....συνταγή  ΕΔΩ

ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ
  • 250 γρ φυτική σαντιγί ( στο σιδερένιο κουτί)
  • 200 γρ εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά ( αδιάλυτο )
  • 1 κ.γλ. υγρή stevia  (50 σταγόνες)
  • 2 γεμάτα κ.γλυκού Νές καφέ

ΓΚΑΝΑΖ
  • 150 γρ σοκολάτα με στέβια 
  • 100 γρ εβαπορέ με χαμηλά λιπαρά ( αδιάλυτο) 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Για να φτιάξουμε την βάση της τούρτας βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στο πολυκόπτη και τα αλέθουμε 
Θα σχηματιστεί μια ζύμη
Την απλώνουμε ομοιόμορφα σε μια φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι καλύπτοντας τα πλαϊνά

  
 Τώρα θα ετοιμάσουμε την κρέμα Μόκα
Βάζουμε στο μίξερ την φυτική κρέμα παγωμένη και αρχίζουμε να χτυπάμε στο δυνατό ρίχνοντας αργά-αργά το εβαπορέ και τέλος την υγρή στέβια και το Νες καφέ
Σε 3 λεπτά θα έχουμε μια υπέροχη αφράτη σαντιγί με γεύση Μόκα!!
Την αδειάζουμε στην φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα


Ας ετοιμάσουμε την πιο ωραία γκανάζ που σας έχω μάθει να φτιάχνουμε
Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να κάψει σχεδόν, το αποσύρουμε και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα με στέβια

Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά εως να λιώσει εντελώς ολη η σοκολάτα
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και περιχύνουμε την τούρτα μας ( ακόμα δεν έχουμε βγάλει το στεφάνι)
Ξανά στο ψυγείο για 5 ώρες (καλύτερα όλη νύχτα)
Με ενα μαχαιράκι ξεκολλάμε γύρω-γύρω την τούρτα μας, ξεκουμπώνουμε το στεφάνι και....ΒΟΥΑΛΑ !!!!!!!!!!

Υπέροχη τούρτα Μόκα με ωμοφαγική νόστιμη βάση και όλα αυτά με ΣΤΕΒΙΑ !!! 
Όπου την κέρασα, όποιος δοκίμασε κανένας δεν πίστευε ότι είναι με στέβια 

ΣΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.