Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Συνταγές..2

 ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Μια συνταγή της από το blog Της φίλης μου Μαγειρεύοντας με την Αλεξάνδρα τροποποιημένη για την διατροφή μας για 2η φάση γεύμα υδατανθράκων




Υλικά
7 ποτήρια νερό ή ζυγίστε 1500 γρ.
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
135 γρ Στέβια κρυσταλική 1:3  (μπορείτε να βάλτε περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμη πιο γλυκό)
3 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
1/2 κούπας ινδοκάρυδο (προαιρετικά,αλλά του ταιριάζει πολύ)

ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα






Μπορείτε να φτιάξετε και ατομική δόση βγαινει ενα μεγάλο μπόλ ή 2 μικρά

Υλικά


2 φλιτζανάκια του ελλ.καφέ νερό 
1 φλιτζανάκι ελλ.καφέ χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1 φλιτζανάκι ελλ.καφε συμιγδάλι χοντρό(εγω δεν είχα χοντρό έβαλα ψιλό εγινε τέλειο!)
 1 κ.σ. ινδοκάρυδο
Ελάχιστη βανίλια υγρή
Στεβια  υγρή 40 σταγόνεςαν (το θέλετε ποιο γλυκό δοκιμάστε το και βάλτε και άλλο)
Τασούλα Θεοφιλίδου



Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα.
IMG_1036

Αν βάλετε και ινδοκάρυδο θα το προσθέσετε και αυτό
μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά
και βράζουμε το γλυκό ανακατεύοντας τακτικά.
IMG_1041

Όταν φουσκώσει το σιμιγδάλι και το μείγμα κάνει
φούσκες μέσα στην κατσαρόλα το γλυκό είναι έτοιμο.
IMG_1045

Αδειάζουμε το χαλβά είτε σε φόρμα είτε σε ταψί
και πασπαλίζουμε αμέσως με μπόλικο ινδοκάρυδο
για να κολλήσει.
IMG_1046

IMG_1049

Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.DSCN8032

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.