ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ
Μια συνταγή της από το blog Της φίλης μου Μαγειρεύοντας με την Αλεξάνδρα τροποποιημένη για την διατροφή μας για 2η φάση γεύμα υδατανθράκων
Υλικά
7 ποτήρια νερό ή ζυγίστε 1500 γρ.
250 γρ. σιμιγδάλι χοντρό
2 βανίλιες
135 γρ Στέβια κρυσταλική 1:3 (μπορείτε να βάλτε περισσότερη αν θέλετε το χαλβά ακόμη πιο γλυκό)
3 πορτοκάλια χυμό και ξύσμα
1/2 κούπας ινδοκάρυδο (προαιρετικά,αλλά του ταιριάζει πολύ)
ινδοκάρυδο για το πασπάλισμα
Μπορείτε να φτιάξετε και ατομική δόση βγαινει ενα μεγάλο μπόλ ή 2 μικρά
Υλικά
2 φλιτζανάκια του ελλ.καφέ νερό
1 φλιτζανάκι ελλ.καφέ χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα του
1 φλιτζανάκι ελλ.καφε συμιγδάλι χοντρό(εγω δεν είχα χοντρό έβαλα ψιλό εγινε τέλειο!)
1 κ.σ. ινδοκάρυδο
Ελάχιστη βανίλια υγρή
Στεβια υγρή 40 σταγόνεςαν (το θέλετε ποιο γλυκό δοκιμάστε το και βάλτε και άλλο)
Τασούλα Θεοφιλίδου |
Εκτέλεση
Βάζουμε όλα μαζί τα υλικά σε κατσαρόλα.
Αν βάλετε και ινδοκάρυδο θα το προσθέσετε και αυτό
μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βάζουμε στο μάτι της κουζίνας σε μέτρια φωτιά
και βράζουμε το γλυκό ανακατεύοντας τακτικά.
Όταν φουσκώσει το σιμιγδάλι και το μείγμα κάνει
φούσκες μέσα στην κατσαρόλα το γλυκό είναι έτοιμο.
Αδειάζουμε το χαλβά είτε σε φόρμα είτε σε ταψί
και πασπαλίζουμε αμέσως με μπόλικο ινδοκάρυδο
για να κολλήσει.
Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε στο ψυγείο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.