Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΜΕΡΕΝΤΑ ΟΛΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ

Συνταγή Μαρία Κούρτη
Για 2η φάση

ΥΛΙΚΑ
 4 κ.σ. ελαιολαδο
3 κουπες σιμιγδαλι χονδρο ( 1 κούπα = 200γρ )
5 κουπες νερο
2 κ.γλ υγρη στεβια σε αναλογία 1:4 ή 1:5
1 κ.γλ. κανελα
3 κ.σ.σταφιδες(αν θελετε) 

1 δοση μερεντα ( 1 κουπα κακαο— 20 σταγονες υγρη στεβια— 3— 4 κ.σ.εβαπορε λαιτ— 1 κ.σ.ταχινι ή φυστικοβούτυρο....ολα μαζι με πολυ καλο χτυπημα εως να παρει την υφη της μερεντας)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. 
Το ανακατεύουμε συνεχώς πρώτα σε δυνατή φωτιά και μετά σε πιο χαμηλή έως να πάρει ωραίο σκούρο χρώμα.
Σε ενα μπολ βάζουμε το νερό (κρύο) — στεβια— κανέλα και ανακατεύουμε καλα . 
Αν θέλουμε βάζουμε μέσα τις σταφίδες
Οταν είναι έτοιμο το σιμιγδάλι αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα νερού.
Το ξαναβαζουμε στη φωτια και αφηνουμε να πήξει ανακατευοντας συνεχως. Αφου πηξει το αφηνουμε να κρυωση λιγο



Σε μια φόρμα βάζουμε την μισή ποσότητα και με 1 κουτάλι το γεμίζουμε στα πλαϊνά και κάτω αφήνοντας στο κέντρο κενό ώστε να βάλουμε την μερεντα.



Γεμίζουμε λοιπόν με μερεντα μας και από πάνω το σκεπάζουμε με τον υπόλοιπο χαλβά.
Η δόση αυτή βγάζει μια μεγάλη φόρμα ή 2 πιο μικρές




Το αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο και μετα φτιάχνουμε μια πιο αραιή μερέντα και ρίχνουμε απο πάνω για σως!!!

.......ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.