Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ...!!!!

Συνταγή Μαρία Κούρτη
 
ΥΛΙΚΑ
  • 300 γρ πολτό φράουλας
  • 30 γρ στέβια  κρυσταλλική σε αναλογία 1:3  
  • 1/2 κ.γλ χυμό λεμόνι
  • 1/2 κ.γλ σκόνη ζελατίνης ή 1 φύλλο ζελατίνης 5 γρ ή 1 κ.σ σπόρους chia


 Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσανάκι
Τις κόβουμε στα 4 και τις πολτοποιούμε στο μούλτι πολύ καλά
Αδειάζουμε σε κατσαρολάκι και όταν αρχίσει να βράζει  προσθέτουμε την στέβια ανακατεύοντας πολύ καλά
 
Το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά ανακατεύοντας κατά διαστήματα
Σε ένα φλυτζανάκι βάζουμε 1 κ.σ κρύο νερό και διαλύουμε την σκόνη ζελατίνης
Αν επιλέξουμε να βάλουμε φύλλο ζελατίνης πρώτα το μουλιάζουμε σε κρύο νερό και μετά αφού το στύψουμε το βάζουμε στην μαρμελάδα μας
Aν βάλουμε σπόρους chia το αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τους ρίχνουμε μέσα ανακατεύοντας καλά..( φυσικά ΔΕΝ βάζουμε την ζελατίνη αφού βάλουμε τους σπόρους chia)
Αποσύρουμε το κατσαρολάκι απο την φωτιά και ρίχνουμε το λεμόνι και το μείγμα ζελατίνης
Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά και αδειάζουμε την μαρμελάδα μας σε βάζο
Οταν κρυώσει την βάζουμε στο ψυγείο να πήξη
Διατηρήτε στο ψυγείο για λίγες μέρες


 Αν επιλέξετε αντί για στέβια να βάλετε ζάχαρη καρύδας θα χρειαστείτε 120 γρ 
και ΔΕΝ θα βάλετε σκόνη ή φύλλο ζελατίνης
Θα διατηρηθεί περισσότερο στο ψυγείο αλλά θα έχει περισσότερες θερμίδες από το αν βάλετε στέβια..





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.