Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 4 Μαρτίου 2017

ΚΕΙΚ ΖΕΜΠΡΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ


ΚΕΙΚ ΖΕΜΠΡΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ, ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

Συνταγή Μαρία Κούρτη

ΥΛΙΚΑ

  • 2 ολόκληρα αυγά + 4 ασπράδια
  • 1/2 φλ.τσ. ελαιόλαδο
  • 3/4 του φλ.τσ. κρυσταλλική στέβια σε αναλογία 1:3   ή  1 1/2 φλ.τσ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 βανίλιες ή 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • ξύσμα απο 2 μεγάλα πορτοκάλια
  • 400 γρ (περίπου)φαρίνα ολικής άλεσης ( αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2%  ή  3/4 φλ.τσ. εβαπορέ λάιτ
  • 1/2 φλ.τσ. κακάο + 3 κ.σ. νερό + 1 κ.γλ. στέβια  ή  1 κ.σ. ζάχαρη καρύδας

   
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με την στέβια για 3 λεπτά
Προσθέτουμε το λάδι , βανίλιες , ξύσμα πορτοκαλιού και το γιαούρτι ή το γάλα
Προσθέτουμε αργά-αργά την φαρίνα ( ίσως χρειαστεί και λιγότερο απο 400γρ)  μαζί με το μπέικιν με το μιξερ στη μικρή ταχύτητα για ελάχιστο χρόνο..

Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 ( ζυγίστε το αν χρειαστεί να είναι ακριβώς το μισό) 

Στο ένα μέρος του μείγματος προσθέτουμε το κακάο, το νερό με την έξτρα στέβια ανακατεύοντας πολύ καλά
Παίρνουμε ενα ταψάκι ή στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενο στεφάνι και αρχίζουμε να ρίχνουμε ξεκινώντας απο το κέντρο 2 κ.σ. ασπρο μείγμα μετά ακριβώς απο πάνω 2 κ.σ. απο το μείγμα με το κακάο
Αυτό το κάνουμε έως να τελειώσουν και τα 2 μείγματα!!



Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 και ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογα τον φούρνο σας
Εμένα χρειάστηκε 35 με 40 λεπτά αέρα 170 βαθμούς 


Γίνονται με τον ίδιο τρόπο και μάφινς σε φορμάκια!!!
Είναι πολύ αφράτο κείκ , πολύ νόστιμο και η γεύση πορτοκαλιού με σοκολάτα απογειώνει την γεύση!!!

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.