280γρ αλατισμένα ψημένα καθαρισμένα φιστίκια Αίγινας ή πίνατς [αν δεν έχουμε ψημένα απλά τα βαζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο]
2ΚΣ.λαδι ελαιόλαδο
1ΚΣ. μελι
αλάτι αν τα φιστίκια δεν ειναι αλατισμένα
Σε 3 δοσεις ετριψα τα φυστικια στο μπλεντερ[ετριψα το 1/3 αδειασα το μπλεντερ και συνεχισα 2 φορες ακομα απο 1/3 τη καθε φορα] μετα ολο το τριμμενο υλικο το ξανα χτυπησα στο μπλεντερ,για περιπου 5-10 λεπτα αφησα τα φυστικια να ηρεμησουν και να βγαλουν τα ελαια τους.
Στη συνεχεια εριξα τη 1κσ λαδι και τα ξαναχτυπησα προσθεσα μιση κουταλια μελι και τα χτυπησα παλι.Οσο περισσοτερο το χτυπαμε τοσο πιο βελουδινο γινετα,αν παλι το θελετε κριτσινιστο μη το παρα χτυπησετε Σε αυτο το σημειο δοκιμαζουμε κ αν το θελουμε περισσοτερο γλυκο προσθετουμε και την υπολοιπη μιση κουταλια μελι[εγω δε τη προσθεσα,αν δε το θελετε καθολου γλυκο μη βαλετε καθολου μελι.
Και ετοιμο το σπιτικο υγιεινο και νοστιμο φυστικοβουτυρο,αν το μειγμα διαλυεται καθως το ανακατευεται τοτε θα προσθεσετε και την υπολοιπη κουταλια λαδι.[εγω δε χρειαστηκε να τη προσθεσω]
Μπορουμε να το διατηρησουμε σε βαζο στο ψυγειο για 1-2 μηνες,πριν απο καθε χρηση το βγαζετε απο το ψυγειο να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου.Αν μετα το φυλαγμα διαχωριστει το λαδι απλα να το ανακατεψετε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.