Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 5 Μαρτίου 2017

ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΣΠΙΤΙΚΟ




ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΣΠΙΤΙΚΟ

Για 2η φάση




Υλικά:




280γρ αλατισμένα ψημένα καθαρισμένα φιστίκια Αίγινας ή πίνατς [αν δεν έχουμε ψημένα απλά τα βαζουμε για λίγα λεπτά στο φούρνο]
2ΚΣ.λαδι  ελαιόλαδο
1ΚΣ. μελι
αλάτι αν τα φιστίκια δεν ειναι αλατισμένα


Εκτέλεση

Σε 3 δοσεις ετριψα τα φυστικια στο μπλεντερ[ετριψα το 1/3 αδειασα το μπλεντερ και συνεχισα 2 φορες ακομα απο 1/3 τη καθε φορα] μετα ολο το τριμμενο υλικο το ξανα χτυπησα στο μπλεντερ,για περιπου 5-10 λεπτα αφησα τα φυστικια να ηρεμησουν και να βγαλουν τα ελαια τους.
Στη συνεχεια εριξα τη 1κσ λαδι και τα ξαναχτυπησα προσθεσα μιση κουταλια μελι και τα χτυπησα παλι.Οσο περισσοτερο το χτυπαμε τοσο πιο βελουδινο γινετα,αν παλι το θελετε κριτσινιστο μη το παρα χτυπησετε Σε αυτο το σημειο δοκιμαζουμε κ αν το θελουμε περισσοτερο γλυκο προσθετουμε και την υπολοιπη μιση κουταλια μελι[εγω δε τη προσθεσα,αν δε το θελετε καθολου γλυκο μη βαλετε καθολου μελι.
Και ετοιμο το σπιτικο υγιεινο και νοστιμο φυστικοβουτυρο,αν το μειγμα διαλυεται καθως το ανακατευεται τοτε θα προσθεσετε και την υπολοιπη κουταλια λαδι.[εγω δε χρειαστηκε να τη προσθεσω]
Μπορουμε να το διατηρησουμε σε βαζο στο ψυγειο για 1-2 μηνες,πριν απο καθε χρηση το βγαζετε απο το ψυγειο να ειναι σε θερμοκρασια δωματιου.Αν μετα το φυλαγμα διαχωριστει το λαδι απλα να το ανακατεψετε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.