ΠΑΣΤΑ ΤΑΨΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΑΛΕΥΡΑ
Παραλλαγή συνταγής της Maria Kourti από την ΕΛΕΝΑ ΓΙΑΝΝΑΚΑ Αφιερωμένη εξαιρετικά στην Ομαδάρα μας!!!
ΠΑΝΤΕΣΠΆΝΙ :
2 ασπράδια μαρέγκα
2 κρόκους
2 κ.σ γιαούρτι 2%
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
2 κ.σ γεμάτες σκόνη γάλα
2 κ.σ στέβια σε αναλογία 1:3
2 κ.σ λάδι καρύδας
2 κ.σ κακάο.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε όλα τα υλικά με το σύρμα, ενσωματώνουμε τη μαρέγκα με απαλές κινήσεις και ψήνουμε στους 160 βαθμούς αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει. Το σιροπιάζουμε ζεστό με μισό φλιτζάνι σιρόπι Αγαύης αραιωμένο με 5 κ.σ ζεστό νερό και 10 σταγόνες άρωμα Ferrero.
Ταψάκι 20×30.
ΚΡΈΜΑ:
1 κουτί φυτική κρέμα Γιώτης (στο σιδερένιο κουτί) παγωμένη
1 κ.σ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3,
100 γρ φρέσκο γάλα ελαφρύ.
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ να γίνει σαντιγί και απλώνουμε στο παντεσπάνι μας, αφού το έχουμε αφήσει να κρυώσει.
ΓΚΑΝΑΖ :
180γρ σοκολάτες υγείας με στεβια ψιλοκομμένες
150γρ φρέσκο γάλα ελαφρύ.
Ζεσταίνουμε το γάλα ,το ρίχνουμε στην σοκολάτα μας κι ανακατεύουμε με μια μαριζ η κουτάλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γυαλίσει .
(( Παραλλαγή για λευκό παντεσπάνι : ))
2 κ.σ. επιπλέον γάλα σε σκόνη (χωρίς το κακάο)
1 βανίλια άρωμα
Καλή σας απόλαυση !!!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.