ΧΑΛΒΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ
Για 2η φάσηΣυνταγή:Χρύσα Παρπαρά
Υλικά:
- 5 ποτήρια φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 ποτήρι νερό
- 1 κ.σ.στέβια κρυσταλική 1 προς 5 αν βάλετε 1 προς 3 θα βάλετε 2 κ.σ. ίσως και λίγο παραπάνω
- 1 χούφτα αμύγδαλα
- 2 κ.σ. λιναρόσπορο ή (σουσάμι)
- 2 ποτήρια χοντρό σιμιγδάλι
- 1 κ.σ. κανέλα κευλάνης
- 1/4 κ.γ.γαρύφαλλο
- 1 χούφτα κράνμπερυ
Εκτέλεση:
Έβαλα σε ένα κατσαρολάκι τον φρεσκοστιμμενο χυμό πορτοκαλιού κ το νερό κ 1κ.σ.στεβια κρυσταλλική 1:5 να ζεσταθεί.Σε μια βαθιά κατσαρόλα έβαλα τα αμύγδαλα κ τον λιναρόσπορο γιατί δεν ειχα σουσάμι Κ τα ανακάτεψα για 2 λεπτά περίπου κ μετά έριξα το σιμιγδάλι χοντρό κ το ανακάτεψα μέχρι να ξανθείνει αρκετά.Εριξα προσεκτικά το ζεστό χυμό πορτοκαλιού κ ανακάτεψα γρήγορα κ έσβησα το μάτι. Έριξα την .κανέλα κευλανης κ το γαρύφαλλο κ μια χούφτα Κρανμπερυ .Το άδειασα στο πυρέξ κ έτοιμο.
Πραγματικά τέλειο !!!
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.