Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 25 Μαρτίου 2017

ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ




ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ


ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ

Συνταγή :Τασούλα Θεοφιλίδου

Υλικά


  • 1 μικρό κουνουπίδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • Αλάτι -πιπέρι άσπρο
  • 1 κ.γ.λάδι
  • 2 κ.σ.γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση 

Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το κουνουπίδι μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και λίγο αλάτι για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει το βάζουμε στο μούλτι μαζί με το λάδι χτυπάμε να πολτοποιηθεί και μετα ρίχνουμε και το γιαούρτι και αλάτι πιπέρι.
Βάζουμε τη σκορδαλιά αφού κρυώσει στο ψυγείο.


Καλή απόλαυση!









ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ ΝΟ2 ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Ή ΚΑΡΥΔΙΑ



Υλικά:


1 Κουνουπίδι μικρό
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ. Γ. Αλάτι
2 κ. Σ λάδι
1 /2 κ. Γ. Κομι γκουαρ ή κότζακ
Λίγο μηλόξυδο
Μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα εγώ είχα αμύγδαλα

Εκτέλεση:


Καθαρίζουμε κόβουμε και πλένουμε το κουνουπίδι το βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό το αλάτι και το σκόρδο να βράσει για 10 λεπτά
Σουρώνετε αφήνετε να κρυώσει λίγο και μετά το βάζετε στο μούλτι μαζί μέρα αμύγδαλα και το λάδι και το κόμι γκουαρ χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα δοκιμάζουμε το αλάτι αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο και λίγο μηλόξυδο




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.