ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΦΑΣΕΙΣ
Συνταγή :Τασούλα Θεοφιλίδου
Υλικά
- 1 μικρό κουνουπίδι
- 4 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι -πιπέρι άσπρο
- 1 κ.γ.λάδι
- 2 κ.σ.γιαούρτι στραγγιστό
Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το κουνουπίδι μαζί με τις σκελίδες του σκόρδου ολόκληρες και λίγο αλάτι για 10 λεπτά.
Στραγγίζουμε και αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει το βάζουμε στο μούλτι μαζί με το λάδι χτυπάμε να πολτοποιηθεί και μετα ρίχνουμε και το γιαούρτι και αλάτι πιπέρι.
Βάζουμε τη σκορδαλιά αφού κρυώσει στο ψυγείο.
ΣΚΟΡΔΑΛΙΑ ΚΟΥΝΟΥΠΙΔΙΟΥ ΝΟ2 ΜΕ ΑΜΥΓΔΑΛΑ Ή ΚΑΡΥΔΙΑ
4 σκελίδες σκόρδο
1 κ. Γ. Αλάτι
2 κ. Σ λάδι
1 /2 κ. Γ. Κομι γκουαρ ή κότζακ
Λίγο μηλόξυδο
Μια χούφτα καρύδια ή αμύγδαλα εγώ είχα αμύγδαλα
Σουρώνετε αφήνετε να κρυώσει λίγο και μετά το βάζετε στο μούλτι μαζί μέρα αμύγδαλα και το λάδι και το κόμι γκουαρ χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει πηχτή κρέμα δοκιμάζουμε το αλάτι αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο και λίγο μηλόξυδο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.