Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ

ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ 

ΥΛΙΚΑ ( για μια μεγάλη )

  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 40 ml λάδι
  • 550 γρ αλεύρι Ζέας ολικής ή Ντίνκελ 10-50
  • 1/2 κ.γλ. stevia
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • σουσάμι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και ρίχνουμε την μαγιά και την στέβια
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το λάδι , αλάτι και το αλεύρι Ζέας 

Ζυμώνουμε έως να έχουμε μια  ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα , ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και με βρεγμένα χέρια το μαζεύουμε και το βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα

Έχουμε ένα σκεύος με νεράκι όπου θα βουτάμε τα χέρια μας να είναι συνεχώς υγρά και πιέζοντας το ζυμάρι του δίνουμε το σχήμα της λαγάνας  ενώ με το δάχτυλό μας κάνουμε λακουβίτσες


Ρίχνουμε απο πάνω σουσάμι και μαυροκούκι
Το αφήνουμε κάπου ζεστά για 1 ώρα ακόμα

Ψήνουμε στους 180 αέρα για όσο χρειαστεί ώστε να ξεροψηθεί απ έξω 

Υπέροχη λαγάνα ξεροψημένη απ έξω και αφράτη μέσα




 ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.