115 γρ αμύγδαλα λευκά ή αλεύρι αμύγδαλου
3 μεγάλα αβγά και 1 ασπράδι
Ξύσμα απο 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
λίγες σταγόνες άρωμα αμυγδάλου ή βανίλιας
άχνη στέβια για πασπάλισμα
Άν δεν έχουμε αλεύρι αμυγδάλου, ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών.
Με ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με την κρυσταλική στέβια μέχρι να γίνουν λεία.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το άρωμα αμυγδάλου, καθώς και τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε το μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Τα διπλώνουμε προσεκτικά μέσα στο μείγμα με τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε λαδόκολα σ ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση ταψί , και
ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με στέβια άχνη και σερβίρουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.