Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2018

ΚΕΙΚ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ

Του Δημήτρη Σκαρμούτσου προσαρμοσμένο και εκτελεσμένο από Την φίλη Ελένη Βλαχοπούλου                                


http://www.dimitrisskarmoutsos.gr/syntagi.asp?rid=730


Υλικά για 6 μερίδες:


115 γρ αμύγδαλα λευκά ή αλεύρι αμύγδαλου
3 μεγάλα αβγά και 1 ασπράδι
½ φλ. στέβια κρυσταλλική 1:1
Ξύσμα απο 1 λεμόνι και 1 πορτοκάλι
λίγες σταγόνες άρωμα αμυγδάλου ή βανίλιας
άχνη στέβια για πασπάλισμα


Εκτέλεση:


Άν δεν έχουμε αλεύρι αμυγδάλου, ρίχνουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα χτυπάμε σε μεσαία ταχύτητα μέχρι να γίνουν σχεδόν σκόνη.
Χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αβγών.
Με ένα μίξερ χτυπάμε τους κρόκους των αβγών με την κρυσταλική στέβια μέχρι να γίνουν λεία.
Προσθέτουμε το ξύσμα λεμονιού, το ξύσμα πορτοκαλιού και το άρωμα αμυγδάλου, καθώς και τα τριμμένα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
Καθαρίζουμε το μίξερ και χτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να σχηματιστούν σκληρές κορυφές. Τα διπλώνουμε προσεκτικά μέσα στο μείγμα με τα αμύγδαλα.
Στρώνουμε λαδόκολα σ ένα αντικολλητικό κατά προτίμηση ταψί , και
ρίχνουμε τη ζύμη του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175C για 30-40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει.
Πασπαλίζουμε με στέβια άχνη και σερβίρουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.