Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018

ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ



Υλικά παντεσπάνι


4 κσ.πιτουρο βρωμης (ή νιφαδες αλεσμενες)

3 κσ μιξ 1
3 κσ γαλα σε σκονη
150 γρ στεβια κρυσταλλικη 1:3
1 φακελακι μπεικιν
1 κσ κακαο
1 κσ καφε στιγμιαιο
4 αυγα
50 γρ φρεσκο γαλα
Προαιρετικα Λιγες σταγονες αρωμα τιραμισου 
1 βανιλια
1 κγλ μαγειρικη σοδα
1 κσ ελαιολαδο


Υλικά κρέμας:


200 γρ κρέμα τυριού light
200 γρ cottage
200 γρ γιαούρτι
100 γρ γάλα εβαπορέ
1 κγλ στέβια υγρή
1 κγλ καφέ στιγμιαίο
Προαιρετικά Λίγες σταγόνες τιραμισού
3 κσ από το σιρόπι
50 γρ ζεστό νερού
10 γρ ζελατίνη σε σκόνη
Σιροπι: 


1 φλιτζανι νερο
3 κσ στεβια κρυσταλλικη 1:3
½ κγλ κακαο
½ κγλ καφε στιγμιαιο
½ κγλ κομμι γκουαρ


Εκτελεση: 


Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά για το παντεσπάνι. Λαδώνουμε ελαφρώς το ταψί μας και ρίχνουμε μέσα τον χυλό μας. Ψήνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για 15 λεπτά. Όταν το βγάλουμε το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσεχτικά κόβουμε το παντεσπάνι στα 2. Τα βρέχουμε με το χλιαρό μας σιρόπι
Για το σιροπι: Τα βαζουμε όλα να παρουν μια βραση εκτος από το κομμι γκουαρ. Το κομμι το βαζουμε στο τελος αχνιστα , όταν εχει σχεδον γινει. 


Για την κρεμα:


Χτυπαμε όλα τα υλικα στο μιξερ εκτος από την ζελατινη και το ζεστο νερο. Στο τελος δυαλυουμε την σκονη ζελατινης στο ζεστο νερο και το ενσωματώνουμε μεσα στην κρεμα. Την βαζουμε ψυγειο για περιπου 1 ωρα. 
Τελος συναρμολογουμε το γλυκο μας. Βαζουμε στην βαση το ένα σιροπιασμενο παντεσπανι , μετα κρεμα, μετα το άλλο σιροπιασμενο παντεσπανι και τελος ξανα κρεμα. Αχνιζουμε από πανω με κακαο. Το αφηνουμε ψυγειο για 3-4 ωρες τουλαχιστον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.