Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)


Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή απο το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!! Δεν είμαστε διαιτολόγοι-διατροφολόγοι αλλά απο προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΜΆΔΑΣ ΜΑΣ (Διατροφή & νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που έχει βοηθήσει πολλούς να απαλλαγούν απο το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδιασμούς τροφών σε 3 φάσεις..Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..Παράλληλα μοιραζόμαστε υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!

Δευτέρα, 12 Φεβρουαρίου 2018

ΤΟΥΡΤΑ "ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ" χωρίς ζάχαρη και βούτυρο

 

ΤΟΥΡΤΑ "ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ"...χωρίς ζάχαρη και βούτυρο !!!

Για την 2η φάση


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ

  • 3 αυγά
  • 50γρ λάδι ελαφρύ
  • 25γρ κονιάκ
  • 50γρ εβαπορέ λάιτ
  • 10γρ κακάο
  • 40 γρ φαρίνα ολικής
  • 20 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3   ή   70 γρ ζάχαρη καρύδας ή 60γρ στέβια 1:1
 
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 1/2 κούπα (330γρ) νερό
  • 25 γρ κονιάκ
  • 30 γρ κακάο
  • 120  στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3   ή  300 γρ ζάχαρη καρύδας  


ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 1 σιδερένιο κουτί άγλυκη σαντιγί 250γρ
  • 1/2 κούπα από το παραπάνω σιρόπι
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια

Σε ένα μπολ βάζουμε τους κρόκους με την στέβια και τα χτυπάμε πολύ καλά.
Χτυπάμε σε άλλο μπολ τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

 Στο μείγμα με τους κρόκους κ την στέβια προσθέτουμε σιγά-σιγά τα υλικά όλα ανακατεύοντας καλά και τελειώνουμε ρίχνοντας την μαρέγκα και ανακατεύοντας πολύ απαλά από κάτω προς τα πάνω.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα και ψήνουμε στους 170 για 15 λεπτά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι, ανακατεύουμε καλά και βράζουμε για 1 λεπτό.

Οταν βγει το παντεσπάνι από το φούρνο κρατάμε μισή κούπα από το ζεστό σιρόπι και ρίχνουμε το υπόλοιπο στο παντεσπάνι.
Σε λίγα λεπτά θα το έχει απορροφήσει όλο!!

Ετοιμάζουμε την κρέμα χτυπώντας την άγλυκη σαντιγί μαζί με την μισή κούπα σιρόπι που κρατήσαμε και την βανίλια.
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας ρίχνουμε την κρέμα απο πάνω, στρώνουμε, και το βάζουμε για 15 λεπτά στην κατάξυξη.

 Ετοιμάζουμε μια γκανάζ με 100γρ σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και 60 γρ εβαπορέ λάιτ

Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ και την σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομματάκια να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά έως να λιώσει η σοκολάτα.
Βγάζουμε την τούρτα μας απο την κατάψυξη αφαιρούμε το γύρο στεφάνι της φόρμας και ρίχνουμε την γκανάζ ( να έχει κρυώσει λίγο)
κάνοντας με ένα πιρούνι σχέδια
Διακοσμούμε όπως θέλουμε!!! Εγώ έβαλα φράουλες και στη μέση μια καρδιά με ινδοκάρυδο...

Γιορτάστε με τον/την αγαπημένο-η σας τον αγ. βαλεντίνο

γιορτάστε την αγάπη με μια υπέροχη τούρτα!!!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

header-menu

linkwithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...