Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ & ΦΡΑΟΥΛΑ


ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΤΟΥΡΤΑ ΜΑΡΕΓΚΑ ΜΕ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΑ & ΦΡΑΟΥΛΑ 

ΓΙΑ ΤΗΝ 2η ΦΑΣΗ

χωρίς ζάχαρη και με ελάχιστα λιπαρά!!!

Πλησιάζει η μέρα των ερωτευμένων !!!Απολαύστε με τον "Βαλεντίνο-α" σας μια υπέροχη τούρτα με βάση σοκολατένια μαρέγκα σαντιγί , φουντούκια και σως φράουλα 

Ολα αυτά φυσικά χωρίς ζάχαρη !!!!

Μόνο με στέβια και ελάχιστα λιπαρά..

ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
  • 3 ασπράδια 
  • 50 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 
  • 15 γρ κακάο
  • 35 γρ κορν φλαουρ
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ
  • 250 γρ φυτική σαντιγή ( στο σιδερένιο κουτί)
  • 250 γρ εβαπορέ λάιτ
  • 2 κ.σ. στέβια (1:3)
  • 100 γρ φουντούκια
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΩΣ ΦΡΑΟΥΛΑ
  • 10 κατεψυγμένες φράουλες
  • 4 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. στέβια ( 1:3)    


Ανάβουμε πρώτα τον φούρνο να προθερμανθεί στους 100 βαθμούς αέρα

Σε καθαρό κάδο του μίξερ ( προσοχή να είναι στεγνός)  ρίχνουμε τα ασπράδια με το αλάτι και το χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα

Όταν αρχίσει να ασπρίζει ρίχνουμε κουταλιά-κουταλιά και σιγά-σιγά την στέβια συνεχίζοντας το χτύπημα 


Όταν πάρει αυτή την υφή ( να στέκεται ) ρίχνουμε τις βανίλιες , το κακάο και το κορν φλαουρ χτυπώντας το ελάχιστα να ενωθούν και αποσύρουμε τον κάδο

Παίρνουμε ενα τσέρκι ή φόρμα σε σχήμα καρδιάς και αδειάζουμε την σοκολατένια μαρέγκα μας

Ψήνουμε στους 100 στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει για 50 λεπτά ακριβώς
Δεν θέλουμε να γίνει τραγανή πολύ όπως η πάβλοβα γι αυτό και δεν ψήνουμε παραπάνω

Βγάζουμε από τον φούρνο , αφήνουμε ελάχιστα και αφαιρούμε από την φόρμα ή τσέρκι με την βοήθεια ενός μαχαιριού πιέζοντας τα πλαϊνά

  
Για να φτιάξουμε την σαντιγί μας όπως θα ξέρετε εγώ πάντα χρησιμοποιώ την φυτική σαντιγι στο σιδερένιο κουτί και εβαπορέ λάιτ

Ρίχνουμε λοιπόν πρώτα την σαντιγί αρχίζουμε να χτυπάμε στο δυνατό και σιγά - σιγά ρίχνουμε το εβαπορέ και την στέβια

Σε 2 λεπτά έχουμε μια υπέροχη αφράτη σαντιγί

Αποσύρουμε το μπολ και ρίχνουμε μέσα τα φουντούκια χοντροκομμένα ( κρατάμε λίγα )

Βάζουμε με κουτάλι την σαντιγί πάνω στην σοκολατένια μαρέγκα μας ( δεν χρειάζεται να την στρώσουμε)

Απο πάνω ρίχνουμε τα φουντούκια που κρατήσαμε

Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο και ετοιμάζουμε την σος βάζοντας τις κατεψυγμένες φράουλες σε κατσαρολάκι μαζί με το νερό και την στέβια και βράζουμε ανακατεύοντας συνεχώς έως να φύγουν τα πολλά υγρά

Αφήνουμε να κρυώσει και πολτοποιούμε ή λιώνουμε με το πιρούνι τις φράουλες

Ρίχνουμε την σος στην τούρτα μας   και διακοσμούμε όπως θέλουμε


 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ .....ΜΟΝΟ ΑΓΑΠΗ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.