Υλικά φύλλου:
500 γρ αλεύρι Ζέας
5 κσ ελαιόλαδο
2 κσ μηλοξυδο
400-500 ml χλιαρό νερό
Λίγο αλάτι
Υλικά γέμισης:
1 κιλό σπανάκι
400-500 γρ φέτα με 12% λιπαρά
200 γρ κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι
-Ελάχιστο λάδι για το ταψί και λίγο σουσάμι από πάνω
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε πρώτα την γέμιση. Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια. Βάζουμε αλατι, πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να γίνουν. Ύστερα στραγγίζουμε καλα το σπανάκι και το αφήνουμε κανένα 20λεπτο μέσα στο σουρωτήρι να βγάλει όλα τα υγρά του . Αργότερα προσθέτουμε τα τυριά και το αυγό
Στην συνεχεία φτιάχνουμε τα φύλλα μας. Θα χρειαστούμε 2 φύλλα. 1 ΠΑΝΩ ΚΑΙ 1 ΚΑΤΩ. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και ανοίγουμε φύλλο με την βοήθεια του πλάστη ( αλευρώνουμε και λίγο την επιφάνεια μας με εξτρά αλεύρι). Βάζουμε λοιπόν κάτω το ένα φύλλο, μετά την γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο. Γυρνάμε γύρω γύρω τις άκρες. Χαράσσουμε σε κομματια και βάζουμε από πάνω σουσάμι. Ραντίζουμε και λίγο με νερό και ελάχιστες σταγόνες λαδί από πάνω. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο σας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.