Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΖΕΑΣ


Υλικά φύλλου:


 500 γρ αλεύρι Ζέας
5 κσ ελαιόλαδο

2 κσ μηλοξυδο
400-500 ml χλιαρό νερό
Λίγο αλάτι 


Υλικά γέμισης: 


1 κιλό σπανάκι
400-500 γρ φέτα με 12% λιπαρά
200 γρ κρέμα τυριού με χαμηλά λιπαρά 
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λίγο άνηθο
1 αυγό
Αλάτι, πιπέρι 
-Ελάχιστο λάδι για το ταψί και λίγο σουσάμι από πάνω


Εκτέλεση:


Φτιάχνουμε πρώτα την γέμιση. Σε μια κατσαρόλα μαραίνουμε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια. Βάζουμε αλατι, πιπέρι και αφήνουμε μέχρι να γίνουν. Ύστερα στραγγίζουμε καλα το σπανάκι και το αφήνουμε κανένα 20λεπτο μέσα στο σουρωτήρι να βγάλει όλα τα υγρά του . Αργότερα προσθέτουμε τα τυριά και το αυγό 
Στην συνεχεία φτιάχνουμε τα φύλλα μας. Θα χρειαστούμε 2 φύλλα. 1 ΠΑΝΩ ΚΑΙ 1 ΚΑΤΩ. Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και ανοίγουμε φύλλο με την βοήθεια του πλάστη ( αλευρώνουμε και λίγο την επιφάνεια μας με εξτρά αλεύρι). Βάζουμε λοιπόν κάτω το ένα φύλλο, μετά την γέμιση και τέλος το δεύτερο φύλλο. Γυρνάμε γύρω γύρω τις άκρες. Χαράσσουμε σε κομματια και βάζουμε από πάνω σουσάμι. Ραντίζουμε και λίγο με νερό και ελάχιστες σταγόνες λαδί από πάνω. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς με αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα ανάλογα τον φούρνο σας



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.