Από την φίλη Crysoula Malektsidi |
Υλικά:
600 γρ καρότα
6 γεμάτες κουταλιές κορν φλάουρ
25 σταγόνες υγρής στέβια( δοκιμάστε κατά τα γούστα σας)
1-2 βανίλιες και μια φλούδα λεμονιού (χωρίς το άσπρο μέρος)
Μερικές σταγόνες χυμό λεμονιού
1 κουταλιά λάδι καρύδας ( προεραιτικά)
1 σακουλάκι τριμμένη καρύδα
5 φλυτζάνια του τσαγιού νερό γεμάτα
Εκτέλεση:
Κόβουμε χοντρές ροδέλες τα καρότα, ρίχνουμε και το νερό και βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν. Πολτοποιούμε στο μούλτι τα καρότα σιγά σιγά μαζί με το νερό που έβρασαν. Βάζουμε τον πολτό καρότου πίσω στην κατσαρόλα και προσθέτουμε την στέβια το κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο κρύο νερό την φλούδα λεμονιού και τις βανίλιες. Μόλις πήξει η κρέμα αν θέλουμε βάζουμε το λάδι καρύδας και τον χυμό. Στρώνουμε το μίγμα σε ένα μεγάλο ταψί και περιμένουμε να κρυώσει καλά. Εγω το βάζω στο ψυγείο. Χρησιμοποιούμε τέσσερις στρώσεις κόβοντας τέσσερα κομμάτια και τοποθετώντας τα το ένα πάνω στο άλλο αφού πρώτα ρίξουμε στο ενδιάμεσο μπόλικη καρύδα! Αν θέλετε βάζετε και ξηρούς καρπούς,κανέλα, ακόμα και φυτική κρέμα ή κρέμα καρύδας. Τέλος στην κορυφή λίγο καρύδα πάλι, και λίγο αγαύη την ώρα που το σερβίρουμε.
Φυσικά δίπλα τα σοκολατάκια της Μαρίας μας γιατί καλό το καρότο αλλά σαν τη σοκολάτα δεν...!!!!
Παραλλαγή αφήνετε την κρέμα να κρυώσει και ρίχνετε όσο ινδοκάρυδο χρειάζεται για να πλάθεται σε μπαλάκια και ξανατυλίγεται σε ινδοκάρυδο !!
Τέλειο νηστίσιμο γλυκάκι!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.