Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

Dora Aggeldaki

Η συνταγή:
 
2 μεγάλα κολοκυθάκια 
2 μεγάλα καρότα

2-3 μεγάλα λευκά μανιτάρια 
2_3 σκελίδες σκόρδο κομμένο λεπτές φετούλες
1 κρεμμύδι λεπτές φετούλες
Πιπεριές πολύχρωμες κομμένες δουλειές
1 μικρή πιπεριά καυτερή
Μαϊντανό ψιλοκομμένολίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο 
2 κσ λάδι
1 σφηνάκι σόγια σως χωρίς ζάχαρη
Τσίλι καυτερό όσο αντέχετε 
αλάτι
Πιπέρι





Πώς το κάνουμε: 



Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι η γουώκ το λάδι με το σκόρδο και το κρεμμύδι να σωταριστούν σε δυνατή φωτιά και μόλις μαραθούν προσθέτουμε πρώτα τα μανιτάρια μετά τις πιπεριές , τα καρότα και τα κολοκυθάκια σαν μακαρόνια η αν δεν έχετε το μηχάνημα κομμένα ζουλιέν Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά Εκτός από τη σόγια σως.
Σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε τα χορταρικά να βράσουν με το ζουμάκι τους και να μαλακώσουν όσο θέλουμε εμείς. 
Στο τέλος βάζουμε τη σόγια και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά και να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε γαρίδες,Η λεπτοκομμένο κοτόπουλο η άλλα θαλασσινά, η ότι μας έχει περισσέψει, ακόμη και αυγό βραστό κομμένο φέτες 
Εγώ το σέρβιρα μέ κοκκινιστό που είχα από χθες με λίγη ζεμυθα!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.