Dora Aggeldaki |
Η συνταγή:
2 μεγάλα κολοκυθάκια
2 μεγάλα καρότα
2-3 μεγάλα λευκά μανιτάρια
2_3 σκελίδες σκόρδο κομμένο λεπτές φετούλες
1 κρεμμύδι λεπτές φετούλες
Πιπεριές πολύχρωμες κομμένες δουλειές
1 μικρή πιπεριά καυτερή
Μαϊντανό ψιλοκομμένολίγο φρέσκο τζίντζερ τριμμένο
2 κσ λάδι
1 σφηνάκι σόγια σως χωρίς ζάχαρη
Τσίλι καυτερό όσο αντέχετε
αλάτι
Πιπέρι
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι η γουώκ το λάδι με το σκόρδο και το κρεμμύδι να σωταριστούν σε δυνατή φωτιά και μόλις μαραθούν προσθέτουμε πρώτα τα μανιτάρια μετά τις πιπεριές , τα καρότα και τα κολοκυθάκια σαν μακαρόνια η αν δεν έχετε το μηχάνημα κομμένα ζουλιέν Ρίχνουμε και τα υπόλοιπα μπαχαρικά Εκτός από τη σόγια σως.
Σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε τα χορταρικά να βράσουν με το ζουμάκι τους και να μαλακώσουν όσο θέλουμε εμείς.
Στο τέλος βάζουμε τη σόγια και αφήνουμε να βράσει σε δυνατή φωτιά και να φύγουν τα πολλά υγρά.
Σε αυτό το στάδιο μπορούμε να προσθέσουμε αν θέλουμε γαρίδες,Η λεπτοκομμένο κοτόπουλο η άλλα θαλασσινά, η ότι μας έχει περισσέψει, ακόμη και αυγό βραστό κομμένο φέτες
Εγώ το σέρβιρα μέ κοκκινιστό που είχα από χθες με λίγη ζεμυθα!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.