Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

ΣΟΚΟΛΑΤΟΤΑΧΙΝΟΤΑΡΤΑ ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

Νηστίσιμο γλυκάκι χωρίς καθόλου ζάχαρη & γαλακτοκομικά για 1η συνεχιζόμενη και  2η  φάση

Συνταγή Μαρία Κούρτη



ΥΛΙΚΑ για την βάση

  • 2 κ.σ άλιωτο λάδι καρύδας
  • 1 φλ.τσ. πίτουρο βρώμης
  • 1/2 φλ.τσ. ινδοκάρυδο ( καρύδα τριμμένη)
  • 1 κ.σ. σιρόπι Αγαύης ή σφενδάμου

ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ

  • 125 γρ σοκολάτα με στέβια
  • 100 γρ ταχίνι
  • 1 κ.σ. σιρόπι Αγαύης ή σφενδάμου
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα της αρεσκείας σας
  • 2 κ.σ. χοντροκομμένο φουντούκι ή αμύγδαλο ( όχι στην 1η συνεχιζόμενη)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα φτιάξουμε την βάση
Βάζουμε τις 2 κ.σ. λάδι καρύδας σε μπρίκι και το ζεσταίνουμε να λιώσει

Σε ένα μπολ βάζουμε πίτουρο βρώμης - καρύδα - Αγαύη και ρίχνουμε το λιωμένο λάδι καρύδας
Ανακατεύουμε καλά και το βάζουμε σε μικρό ταψάκι

Ψήνουμε στους 180 αέρα για 10 λεπτά και πάμε να ετοιμάσουμε την κρέμα

Λιώνουμε την σοκολάτα και ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκάλι , την Αγαύη , τα ψιλοκομμένα φρούτα , το φουντούκι ή αμύγδαλο   και τέλος το ταχίνι 

Ανακατεύουμε πολύ καλά και το ρίχνουμε στο ταψάκι με την έτοιμη ψημένη βάση
Απλώνουμε όμορφα , αν θέλουμε πασπαλίζουμε με λίγο φιλέ αμυγδάλου και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σφίξει για 1 ώρα περίπου πριν το απολαύσουμε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.