ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΣΤΟ ΠΟΤΗΡΙ
- 4 κόυπες γάλα ελαφρύ
- 6 κ. σ. κορν φλάουρ
- 2 αυγά
- λίγο γάλα
- 1,5 κ.σ κακάο και στέβια ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε.
- 1 μεταλικό κουτακι φυτική σαντιγύ χτυπημενο με λίγη στέβια
Για το σιρόπι
- 2 κ.σ. κακαο
- 2κγ ζάχαρη καρύδας
- 4κ.σ.νερό
- Γαρνιτούρα
- 2 μπανάνες σε ροδέλες
Εκτέλεση:
Για 4 μερίδες ζέστανα γάλα ελαφρύ και μετά πρόσθεσα το παρακάτω μείγμα καλά ομογενοποιημένο: κορν φλάουρ, γάλα , αυγά, κακάο και στέβια ανάλογα πόσο γλυκό το θέλουμε.
Μόλις έβρασε η κρέμα και έπηξε την κατέβασα από το μάτι, τη σκέπασα με μεμβράνη και αφόυ κρύωσε τη χτύπησα με το μίξερ, πρόσθεσα 2 κούπες έτοιμη σαντιγί φυτική χωρίς ζάχαρη και ξαναχτύπησα να γίνουν ένα.
Εβρασα τα υλικα για το σιρόπι αν μας φαίνεται πολύ σφιχτό ή αραιό προσθέτουμε νερό ή ζάχαρη αντίστοιχα.
Τα τοποθέτησα σε 4 ποτήρια σε στρώσεις προσθετωντας και 2 μπανάνες συνολικά σε ροδέλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.