Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 27 Μαΐου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΙΝΑ


Για το παντεσπάνι
 3 αυγά
2 φλ. καφέ ζάχαρη καρύδας
3 φλ. καφέ αλεύρι ολικής
1 μπέικιν
1 βανίλια
2 κ. σ. κακάο

Για το σιρόπι
1φλ. τσ. γάλα ελαφρύ
με 1 κ. σ. κακάο και στέβια αφού πρώτα το έβρασα. 
Στέβια κρυσταλική 1 κ.σ. σε αναλογία 1:3

Την πρώτη στρώση κρέμας την έφτιαξα με:
2 κούπες γάλα ελαφρύ
3 κ. σ. κορν φλάουρ
1 κ. σ. κακάο και στέβια. 

Τη δεύτερη στρώση κρέμας που χρησιμοποίησα και για το γαρνίρισμα την έφτιαξα με:
2 κουτάκια ερμόλ
με υγρή στέβια 40 σταγόνες

Τέλος, την επικάλυψη την έφτιαξα με :
150 γραμμάρια σοκολάτα με στέβια και 4 κ. σ. γάλα συμπυκνωμένο ελαφρύ σε μπεν μαρί.
Μπανάνα σε ροδέλες για το ντεκόρ

Εκτέλεση

Για το παντεσπάνι χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη στο μίξερ μέχρι να αφρατέψουν, ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν, το κακάο και τη βανίλια σε ένα μπόλ και τα προσθέτουμε με ένα κουτάλι στο μίγμα αυγών ζάχαρης και τα χτυπάμε όλα μαζί .

 Αδειάζουμε στη φόρμα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, η δικιά μου έχει μέγεθος 26, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, προσοχή μη μας ξεραθεί γιατί φούρνος με φούρνο έχει διαφορά.

Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπρίκι και μόλις πάρει μια βράση κατεβάζουμε από το μάτι. 

Για την πρώτη στρώση κρέμας κρατάμε λίγο γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ, βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσρόλα με το κακάο και τη στέβια ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ ανακατέβοντας καλά μέχρι να πήξει, κατεβάζουμε από το μάτι και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη. 

Την δεύτερη στρώση κρέμας τη φτιάχνουμε χτυπώντας τα ερμόλ με υγρή στέβια και το κακάο μέχρι να φουσκώσει. 
Το γλάσο το φτιάχνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας τη σοκολάτα με το γάλα. 


Στήσιμο τούρτας:  Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε δυο ίσα κομμάτια, βάζουμε το μισό στη φόρμα που το ψήσαμε, το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι και απλώνουμε την πρώτη κρέμα με το κορν φλάουερ.

 Τοποθετούμε από επάνω το άλλο μισό παντεσπάνι, σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και απλώνουμε τη σαντιγί κρατώντας όση θέλουμε για το στόλισμα. Καλύπτουμε με το γλάσο το οποίο πρέπει να είναι λίγο ρευστό για να απλώνεται εύκολα. 

Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για δύο ώρες, ξεκουμπώνουμε και βγάζουμε το γύρω γύρω της φόρμας και στολίσουμε με την σαντιγί που έχουμε κρατήσει με σακόυλα ζαχαροπλαστικής και με μια μπανάνα που έχουμε κόψει λεπτές φέτες ή οτι άλλο θέλουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.