2 φλ. καφέ ζάχαρη καρύδας
3 φλ. καφέ αλεύρι ολικής
1 μπέικιν
1 βανίλια
2 κ. σ. κακάο
Για το σιρόπι
με 1 κ. σ. κακάο και στέβια αφού πρώτα το έβρασα.
3 κ. σ. κορν φλάουρ
1 κ. σ. κακάο και στέβια.
Τη δεύτερη στρώση κρέμας που χρησιμοποίησα και για το γαρνίρισμα την έφτιαξα με:
2 κουτάκια ερμόλ
με υγρή στέβια 40 σταγόνες
Μπανάνα σε ροδέλες για το ντεκόρ
Αδειάζουμε στη φόρμα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα, η δικιά μου έχει μέγεθος 26, και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου, προσοχή μη μας ξεραθεί γιατί φούρνος με φούρνο έχει διαφορά.
Για την πρώτη στρώση κρέμας κρατάμε λίγο γάλα και διαλύουμε μέσα το κορν φλάουρ, βάζουμε το υπόλοιπο σε κατσρόλα με το κακάο και τη στέβια ανάλογα πόσο γλυκιά τη θέλουμε, μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το γάλα με το κορν φλάουρ ανακατέβοντας καλά μέχρι να πήξει, κατεβάζουμε από το μάτι και την καλύπτουμε με μια μεμβράνη.
Την δεύτερη στρώση κρέμας τη φτιάχνουμε χτυπώντας τα ερμόλ με υγρή στέβια και το κακάο μέχρι να φουσκώσει.
Στήσιμο τούρτας: Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι το κόβουμε σε δυο ίσα κομμάτια, βάζουμε το μισό στη φόρμα που το ψήσαμε, το σιροπιάζουμε με το μισό σιρόπι και απλώνουμε την πρώτη κρέμα με το κορν φλάουερ.
Τοποθετούμε από επάνω το άλλο μισό παντεσπάνι, σιροπιάζουμε με το υπόλοιπο σιρόπι και απλώνουμε τη σαντιγί κρατώντας όση θέλουμε για το στόλισμα. Καλύπτουμε με το γλάσο το οποίο πρέπει να είναι λίγο ρευστό για να απλώνεται εύκολα.
Βάζουμε τη φόρμα στο ψυγείο για δύο ώρες, ξεκουμπώνουμε και βγάζουμε το γύρω γύρω της φόρμας και στολίσουμε με την σαντιγί που έχουμε κρατήσει με σακόυλα ζαχαροπλαστικής και με μια μπανάνα που έχουμε κόψει λεπτές φέτες ή οτι άλλο θέλουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.