Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 25 Μαΐου 2017

ΠΕΝΕΣ ΟΛΙΚΗΣ ΟΓΚΡΑΤΕΝ ΜΕ ΤΥΡΙΑ



Υλικά  


 Για τα μακαρόνια


500γρ πένες ολικής
1 κ.σ αλάτι για τα μακαρόνια
1  κουπάκι κότατζ λάιτ (χρησιμοποίησα του λιντλ)
150 γρ adoro Light τριμμένο 
1 χούφτα φέτα λάιτ εώς 12 % λιπαρά
Πιπέρι
1 κ. Σ. Ελαιόλαδο (το μισό στα μακαρόνια και το άλλο μισό αλείφουμε το ταψάκι μας!)

Για την μπεσαμέλ 

1 λίτρο γάλα 1.5%λιπαρά
10 κ.σ. αλεσμένη βρώμη 
1κ.γ.κοφτο αλάτι
Πιπέρι άσπρο
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
2 κ. Σ. Ζεμυθα
2 αυγά
50γρ adoro Light τριμμένο 

Εκτέλεση 

Βράζουμε τα μακαρόνια συμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου με 1 κ.σ. αλάτι.Συγχρόνως ετοιμάζουμε και την μπεσαμέλ μέχρι να βράσουν τα μακαρόνια μας.
Σε κατσαρολα βάζουμε το γάλα ,το αλεύρι βρώμης,το αλάτι άσπρο πιπέρι και τριμμένο μοσχοκάρυδο ανακατευουμε συνεχως μέχρι να πήξει η κρέμα μας μόλις πήξει κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθετουμε τα αυγα την ζέμυθα και τα 50 γρ αντορο ανακατευουμε καλα και αφηνουμε στην ακρη.
Σουρώνουμε τα μακαρονια και τα βαζουμε στην κατσαρολα με την 1/2 κ.σ. λ.αδι το κοτατζ την φετα και το αντορο  ( αφηνουμε λιγο για να πασπαλισουμε την κρεμα από πάνω) 
Ριχνουμε το 1/4 από την μπεσαμέλ μεσα στα μακαρονια και ανακατευουμε πολυ καλά βάζουμε σε ελαφρα λαδωμενο (με την μισή κ.σ. λάδι) ταψακι 28 εκ τα μακαρονια περυχινουμε με την μπεσαμελ και το τυράκι που κρατήσαμε.
Ψηνουμε στους 180 βαθθμους μεχρι να λιώσει το τυρακι και να κανει μια ωραια κρουστα περιπου 30-35΄θα το δειτε ανάλογα τον φουρνο σας.

Καλή όρεξη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.