Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τρίτη 9 Μαΐου 2017

ΠΙΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ




 ΠΙΤΕΣ ΟΛΙΚΗΣ

Για 2η φάση 

Η Ιδέα είναι από το μπλογκ της φίλης μου Αλεξάνδρας με πολλές παραλαγές συνταγή εκτέλεση φωτογραφίες δικές μου

Υλικά


1 κούπα αλεύρι ολικής
1 κουπα αλεύρι σίκαλης
1 κούπα αλεύρι ντίγκελ 
(Αν θέλετε μπορείτε και μόνο ένα είδος να βάλετε σύνολο 3 κούπες)
16 σταγονες υγρή στέβια ή 4 κ.γ. ζάχαρη καρύδας ή 1,5 κ.γ. στεβια κρυσταλική  σε αναλογία 1:3 
2 κ.γ. αλάτι ιμαλαίων με μυρωδικά το βρήκα στα my market 1.22 ευρώ ειναι εξαιρετικό!!Αν δεν έχετε βαλτε απλό αλάτι με 1 κ.γ. θυμαρι ή ρίγανη

1 φακελάκι ξερή μαγιά
1 κ.γ μπέικιν
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 γαλατάκια εβαπορέ λάιτ  αραιωμένα σε 1 κούπα νερό  μπορει να χρειαστεί και παραπάνω νεράκι θα το δείτε



Εκτέλεση 

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε μπολ και Ζυμώνουμε καλά μεχρι να ξεκολλαει η ζύμη από τα τοιχώματα του μπόλ
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να ξεκουραστεί η ζύμη μας 1 ωρα περίπου


Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 12 μπαλάκια και τα ανοιγουμε με τον πλάστη σε διάμετρο 20 εκ.


Αφηνουμε και πάλι να φουσκώσουν

 Αλείφουμε με ελάχιστο λάδι ένα τηγάνι και το βάζουμε
σε δυνατή φωτιά.

Με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες πάνω στην επιφάνεια της κάθε πίτας. 


Τηγανίζουμε τις πίτες μερικά λεπτά από την κάθε πλευρά μέχρι
να πάρουν χρώμα σε διάφορα σημεία χωρίς να καλοψηθούν. 

Τις βάζουμε σε πλαστική σακούλα τροφίμων όσο είναι ακόμη ζεστές,
για να διατηρηθούν νωπές.
΄Οσες δεν χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να τις φυλάξουμε στην κατάψυξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.