Μαρία Κούρτη |
ΥΛΙΚΑ
3 κολοκυθια τριμμενα (στο χοντρο τρίφτη)
3 μελιτζανες χωρις φλουδα σε μικρα κυβακια
3 καροτα τριμμενα-
1 μεγαλο κρεμμυδι τριμμενο-
2 πιπεριες ψιλοκομμενες
μαιντανο-δυοσμο
1/2 φλ.τσ ελαιολαδο
1/2 κουπα πλιγουρι ή φαγοπυρο
αλατι-πιπερι
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΟ
2 φλ.τσ. αλευρι ολικης-2 κ.σ. λαδι-αλατι
νερο οσο παρει.
Εκτέλεση
Ετοιμαζουμε πρωτα την ζυμη και αφηνουμε λιγο να ξεκουραστει
Βραζουμε μια κουπα νερο με λιγο αλατι και πιπερι και ριχνουμε το πλιγουρι
Το αφηνουμε εως να πιει ολο το υγρο η το βραζουμε για λιγο
Σε ενα μπωλ βαζουμε ολα τα λαχανικά-μυρωδικά-αλατι-πιπερι-πλιγουρι και ανακατευουμε πολυ καλα
Ανοιγουμε φυλο οσο πιο λεπτο μπορουμε και το στρωνουμε σε ελαφρα λαδωμενο ταψι.
Ριχνουμε το μειγμα λαχανικων και τελειωνουμε με ενα φυλο απο πανω.
Κοβουμε την πιτα και ψηνουμε στους 160-170 για 40 λεπτα
Αν δεν θελουμε φυλλο γινετε και χωρις αρκει να βαλουμε 3 ασπραδια και 3 κσ σιμιγδαλι μεσα στο μειγμα λαχανικων
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.