ΚΕΙΚ ΜΑΦΙΝΣ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ ΛΕΜΟΝΙ
35γραμμ αλευρι καρυδας
35 γραμμ αλευρι αμυγδαλου
30 γραμμ αλευρι βρωμης
1/2 κγλ μπεικιν,
1 κσ χυμο λεμονιου
ξυσμα απο 1 μεγαλο λεμονι
70 γραμμ ζαχαρη καρυδας
2 αυγα ολοκληρα + 1 ασπραδ
25 γραμμ λαδι καρυδας λιωμενο
150 γραμμ γαλα καρυδας
λιγες σταγονες αρωμα πικραμυγδαλο ή οτι αλλο εχετε.
ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ γλασο λεμονιου υλικα:
3 κσ βρασο νερο
3 κσ γαλα σε σκονη
1 κσ στεβια υγρη ( ισως και λιγοτερο δοκιμαστε πρωτα )
ξυσμα απο 1 λεμονι
2 κσ χυμο λεμονιου.
+ λιγο ινδοκαρυδο στο οποιο θα βουτηξουμε μεσα τα cupcakes.
Eκτελεση:
Σε ενα μπωλ βαζουμε το αλευρι καρυδας, το αλευρι αμυγδαλου, το αλευρι βρωμης και το μπεικιν και ανακατευουμε. Σε ενα αλλο μπωλ βαζουμε ολα τα υπολοιπα υλικα και ανακατευουμε καλα.Ενωνουμε τα δυο μειγματα , ανακατευοντας καλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 αερα για 25-30 λεπτα.
Ανακατευουμε με ενα συρμα ολα τα υλικα για το γλασο εκτος απο το ινδοκαρυδο.Αφου κρυωσουν καλα τα cupcakes βαζουμε απο πανω το γλασο και τα βουταμε κατευθειαν σε τριμμενο ινδοκαρυδο. Μαγεια...
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.