ΤΑΡΤΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ ΚΡΕΜΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ
ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΦΙΛΗΣ ΗΡΩΣ ΑΡΓΥΡΟΥΔΑΚΗΥλικά βάσης
(6 μικρα, 4 μεγαλα):
160 γραμ νιφαδες βρωμης
160 γραμ φαρινα ολικης
30 γραμ χαρουπαλευρο
50 γραμ λαδι καρυδας
40 γραμ στεβια parana 1:3
1/2 φλυτζ. τσαγιου νερο
1 ασπραδι αυγου
1 κγλ pumpkin pie spice mix.
Υλικά κρέμας
1 σιδερενιο κουτι morfat,
ξυσμα απο 1 λεμονι
120 γραμ γαλα εβαπορε light
1 κγλ αρωμα βανιλιας
20 γραμ στεβια parana 1:3
5 γραμ ζελατινη σκονη
50 γραμ ζεστο νερο
Γαρνιρισμα:
λιγο γλυκο του κουταλιου βατομουρο
φρεσκα μυρτιλα, σμεουρα και βατομουρα
Εκτελεση κρεμας:
Φτιαχνουμε πρωτα την κρεμα και την βαζουμε στο ψυγειο να σφιξει. Χτυπαμε στο μιξερ την μορφατ και σιγα σιγα προσθετουμε το ξυσμα λεμονιου, το εβαπορε, το αρωμα βανιλιας και την στεβια.
Χτυπαμε για αρκετη ωρα. Στο τελος βαζουμε σε ενα φλυτζανι την ζελατινη με το νερο να διαλυθουν και το προσθετουμε στο μειγμα της κρεμας. Χτυπαμε στο μιξερ για 2-3 λεπτα ακομα. Βαζουμε στο ψυγειο μεχρι να σφιξει.
Εκτελεση ταρτων:
Βαζουμε σε ενα μπολ την βρωμη, την φαρινα, το χαρουπαλευρο, την στεβια και το pumpkin pie spice και ανακατευουμε.Στη συνεχεια προσθετουμε το λαδι καρυδας, το ασπραδι αυγου και το νερο και ανακατευουμε καλα.
Η ζυμη θα κολλαει στα χερια.Μετα λαδωνουμε τις φορμες με λιγο λαδι καρυδας και σχηματιζουμε φωλιες.
Ψηνουμε στους 180 αερα για περιπου μιση ωρα. Αφηνουμε για λιγο να κρυωσουν , τα ξεφορμαρουμε και γεμιζουμε με την κρεμα.Στο τελος γαρνιρουμε με γλυκο κουταλιου και φρεσκα φρουτα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.