Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΖΕΛΕ ΑΝΑΝΑ

Τασούλα Θεοφιλίδου


Υλικά 

Για την κρέμα
8 κοφτές κ. Σ. Κρέμα ανθός αραβοσίτου
100γρ κρυσταλικη στέβια 1:1 ή 40γρ 1:3
3 κρόκους αυγού
3 φλ. Γάλα ελαφρύ (600 γρ)
Λίγες σταγόνες άρωμα βούτυρο

Για το ζελέ
1 κονσέρβα ανανά σε κομμάτια 435 γρ δεν έχει  ζάχαρη
1 πακέτο ζελέ ανανά χωρίς ζάχαρη
(Το σιρόπι από την κονσέρβα ανανά βγαίνει σχεδόν 1 φλ. Τσαγιού το υπόλοιπο συμπληρώστε νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του κουτιού.)
300 γρ μπισκότα χωρις ζάχαρη: Εδώ Συνταγή


Εκτέλεση 

Φτιάχνουμε το ζελέ πρώτα σύμφωνα με τις οδηγίες αλλά βάζουμε τον χυμό της κονσέρβας και συμπληρώσουμε με νερό αφήνουμε στην άκρη. 

Σε μια  φόρμα με σούστα Στρώνουμε τα μπισκότα στην βάση και ήρθε η ώρα να ετοιμάσουμε την κρέμα μας. 
Βάζουμε τα 2,5 φλ. τσ γάλα στην κατσαρόλα να ζεστάνουν σε ένα άλλο σκεύος βάζουμε την στέβια μισό φλυτζάνι γάλα τους κρόκους και το ανθός αραβοσίτου και ανακατεύουμε καλά μόλις πάρει βράση το γάλα ρίχνουμε το μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα ρίχνουμε 2-3 σταγόνες άρωμα βούτυρο και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Στρώνουμε την μισή κρέμα πάνω από τα μπισκότα ξανά βάζουμε άλλη μια στρώση μπισκότα και τελειώνουμε με την κρέμα.

Τώρα βάζουμε τα κομμάτια ανανά εδώ κι εκεί να καλύψουν την κρέμα μας και κουταλιά κουταλιά το ζελέ μέχρι να το βάλουμε όλο.
Αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και μετά τοποθετούμε στο ψυγείο.
Όταν κρυώσει γαρνίρουμε αν θέλουμε με φυτική σαντιγί στο μεταλλικό κουτί χτυπημένη με λίγη στέβια και βανίλια. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.