Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Κυριακή 14 Μαΐου 2017

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΕΛΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ &ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΕΛΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ &ΚΑΝΕΛΑ ΚΕΥΛΑΝΗΣ

 Συνταγή Μαρία Κούρτη

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία Morfat creamy (φυτική σαντιγί χωρίς ζάχαρη στο σιδερένιο κουτί)
  • 1 εβαπορέ λάιτ 410 γρ
  • 230 γρ "ζαχαρούχο με στέβια"
  • 5 γρ ζελατίνη ( 2,5 φύλλα)
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • 2 κ.γλ. κανέλα Κευλάνης

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα φτιάξουμε το "ζαχαρούχο με στέβια" ως εξής  

  • 120 γρ σκόνη ( πούδρα ) άπαχο γάλα
  • 2 κ.γλ. δηλαδή 90 σταγόνες υγρή στεβια σε αναλογία 1:4 ή 45 σταγόνες υγρή στεβια σε αναλογία 1:2 
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ νερό
Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και με το σύρμα τα χτυπάμε πολύ καλά.
Αυτό μας δίνει 230 γρ έτοιμο ζαχαρούχο με στέβια
Εχουμε απο την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο την morfat και το εβαπορέ να είναι παγωμένα
Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την morfat και το ζαχαρούχο και το βάζουμε σε λειτουργία στην δυνατή ταχύτητα
Βάζουμε ένα μπολ με κρύο νερό και μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης 
Απο το εβαπορέ βάζουμε σε ένα μπρίκι ένα φλ.καφέ να ζεσταθεί καλά

Ρίχνουμε αργά-αργά το παγωμένο εβαπορέ  στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε να χτυπάμε
Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά και τα ρίχνουμε στο ζεστό εβαπορέ ανακατεύοντας να διαλυθεί πολύ καλά   
Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο κάδο του μίξερ καθώς και τα 2 κ.γλ. κανέλα Κεϋλάνης

Χτυπάμε ακόμα για 5 λεπτά..θα γίνει αφρός!!
Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ με καπάκι ή το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ακριβώς
Μετά από μία ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε ξανά στο μίξερ για 2 λεπτά
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μετά απο 1 ώρα και τέλος!!
ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ μετά την πρώτη 1 ώρα το βάζουμε εκεί ,το χτυπάμε 10 λεπτά και το βάζουμε κατάψυξη χωρίς άλλη επανάληψη  
Αφράτο νόστιμο υπέροχο παγωτό !! 

 ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΕΛΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ λοιπόν και απολαύστε το χωρίς τύψεις!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.