Συνταγή Μαρία Κούρτη
Για 1η φάση και 1η συνεχιζόμενη με βρώμη και αγαύη - για 2η φάση με αλεύρι και μέλι
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΓΑΥΗΣ ..χωρίς βούτυρο με επικάλυψη σπιτικής σοκολάτας με στέβια!!!
Με φαρίνα ολικής ή με νιφάδες βρώμης ή με αλεύρι Ντινκελ 10-50
Οτι και να επιλέξετε θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή γιατί είναι απίστευτα εύκολη και γίνονται πολύ-πολύ νόστιμα!!
ΥΛΙΚΑ
- 500 γρ αλεύρι Ντινκελ 10-50 μαζί με 1 κ.γλ. μπέικιν ή 360 γρ φαρίνα ολικής ή 3,5 φλ.τσ. νιφάδες βρώμης (αλεσμένες)
- 200 γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
- 200 γρ αγαύη ή μέλι
- ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
- μια τσιμπιά αλάτι
- 1 αυγό
- 1 βανίλια
Είναι τόσο εύκολη η εκτέλεση που δεν θα κουραστείτε καθόλου ούτε θα λερώσετε πολλά σκεύη
Ανάβουμε πρώτα τον φούρνο στους 170 αέρα ή 190 αντιστάσεις
Σε ένα μπολ βάζουμε λάδι , αγαύη και αυγό
Χτυπάμε με το σύρμα ( ή απλώς με ένα πιρούνι)
Προσθέτουμε το ξύσμα , βανίλια , αλάτι και τέλος το αλεύρι που επιλέξαμε ή την βρώμη
Με το χέρι μας απλά ανακατεύουμε και...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ !!
Έτοιμη η ζύμη μας τόσο απλά και εύκολα!!
Πλάθουμε με το χέρι μας μπισκότα ή ανοίγουμε φύλλο και με κουπ κόβουμε το σχήμα που θέλουμε
Τα
τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά ( αν βάλαμε αλεύρι και βρώμη ή για 12 με 15 λεπτά αν βάλαμε φαρίνα ολικής )
Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε σπιτική σοκολάτα με στέβια για την συνταγή πατήστε ΕΔΩ και να βουτήξουμε τα μισά ή μόνο από πάνω τοποθετώντας τα πάνω σε λαδόκολλα ή να λιώσουμε σοκολάτα με στεβια εμπορίου (στην 1η συνεχιζόμενη & 2η φάση)
Τα παιδιά σας θα λατρέψουν αυτά τα μπισκότα!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.