Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΓΑΥΗΣ ΚΑΛΥΜΕΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

Συνταγή Μαρία Κούρτη

Για 1η φάση και 1η συνεχιζόμενη με βρώμη και αγαύη  - για 2η φάση με αλεύρι και μέλι

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΑΓΑΥΗΣ ..χωρίς βούτυρο με επικάλυψη σπιτικής σοκολάτας με στέβια!!!

Με φαρίνα ολικής ή με νιφάδες βρώμης ή με αλεύρι Ντινκελ 10-50

Οτι και να επιλέξετε θα γίνει η αγαπημένη σας συνταγή γιατί είναι απίστευτα εύκολη και γίνονται πολύ-πολύ νόστιμα!! 

ΥΛΙΚΑ

  • 500 γρ αλεύρι Ντινκελ 10-50 μαζί με 1 κ.γλ. μπέικιν  ή  360 γρ φαρίνα ολικής  ή  3,5 φλ.τσ. νιφάδες βρώμης (αλεσμένες)
  • 200 γρ ελαιόλαδο ή λάδι καρύδας
  • 200 γρ αγαύη   ή   μέλι
  • ξύσμα απο ένα πορτοκάλι
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 1 αυγό
  • 1 βανίλια


Είναι τόσο εύκολη η εκτέλεση που δεν θα κουραστείτε καθόλου ούτε θα λερώσετε πολλά σκεύη

Ανάβουμε πρώτα τον φούρνο στους 170 αέρα ή 190 αντιστάσεις
Σε ένα μπολ βάζουμε λάδι , αγαύη και αυγό

Χτυπάμε με το σύρμα ( ή απλώς με ένα πιρούνι) 
Προσθέτουμε το ξύσμα , βανίλια , αλάτι και τέλος το αλεύρι που επιλέξαμε ή την βρώμη

Με το χέρι μας απλά ανακατεύουμε και...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ !!
Έτοιμη η ζύμη μας τόσο απλά και εύκολα!! 

Πλάθουμε με το χέρι μας μπισκότα ή ανοίγουμε φύλλο και με κουπ κόβουμε το σχήμα που θέλουμε

Τα τοποθετούμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε για 20 λεπτά ( αν βάλαμε αλεύρι  και βρώμη ή για 12 με 15 λεπτά αν βάλαμε φαρίνα ολικής )

Το επόμενο βήμα είναι να φτιάξουμε σπιτική σοκολάτα με στέβια για την συνταγή πατήστε ΕΔΩ     και να βουτήξουμε τα μισά ή μόνο από πάνω τοποθετώντας τα πάνω σε λαδόκολλα ή να λιώσουμε σοκολάτα με στεβια εμπορίου (στην 1η συνεχιζόμενη & 2η φάση)

Τα παιδιά σας θα λατρέψουν αυτά τα μπισκότα!! 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.