Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

ΓΛΥΚΟ ΨΥΓΕΙΟΥ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ  ΧΩΡΙΣ ΒΟΥΤΥΡΟ

Συνταγή Μαρία Κούρτη

2η ΦΑΣΗ ΓΕΥΜΑ ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΩΝ

ΥΛΙΚΑ ( για το παντεσπάνι )
  • 1 αυγό και 2 ασπράδια
  • 2 κ.σ. lstevia κρυσταλλική σε αναλογία 1. 3
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 2 κ.σ. φαρίνα ολικής
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 βανίλια 
ΥΛΙΚΑ ( για το σιρόπι)
  • 1/2 κούπα ( 120 γρ) βραστό νερό
  • 2 κ.σ.  stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1. 3
  • 1 βανίλια
  • 1 κ.σ. κονιάκ
  • 1 κ.γλ. κακάο
ΥΛΙΚΑ ( για την κρέμα )
  • 1 φυτική άπαχη κρέμα( στην κονσέρβα)
  •  70 γρ εβαπορέ λάιτ
  • 1 βανίλια 
  •  2 κ.σ.  stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1. 3
  • 1/2 φλυτζάνι φιλέ αμυγδάλου
ΥΛΙΚΑ ( για την γκανάζ)
  • 120 γρ μαύρη σοκολάτα (χωρίς ζάχαρη)
  • 70 γρ εβαπορέ λάιτ
  • 1 κ.σ. σιρόπι αγαύης 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα...

τα αφήνουμε στην άκρη και σε άλλο μπολ χτυπάμε με το σύρμα στο χέρι τον κρόκο με την στέβια ,το λάδι , βανίλια , κακάο και προσθέτουμε εναλλάξ την φαρίνα και την μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά απο κάτω προς τα πάνω

Βάζουμε το μείγμα σε ταψάκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για 10 λεπτά μόνο..!!! 
Βράζουμε το νεράκι και εκτός φωτιάς διαλύουμε μέσα την στέβια , κακάο 
κονιάκ και βανίλια ανακατεύοντας πολύ καλά

Βγάζουμε το ταψάκι από τον φούρνο το τρυπάμε σε πολλά σημεία με οδοντογλυφίδα..
Ρίχνουμε αμέσως το σιρόπι μας και το αφήνουμε 1/2 ώρα 

Χτυπάμε στο μίξερ την φυτική άπαχη κρέμα ( στην κονσέρβα ) μαζί με την στέβια κ την βανίλια ρίχνοντας σιγά-σιγά το εβαπορέ....σε 3 λεπτά θα έχουμε μια πολύ αφράτη σαντιγί!! 
Εκτός μίξερ βάζουμε το φιλέ αμυγδάλου και ανακατεύουμε ελαφρά..
Αφού έχει κρυώσει το παντεσπάνι μας και έχει απορροφήσει όλο το σιρόπι βάζουμε την κρέμα από πάνω ( κρατάμε λίγο για το ντεκόρ) και το βάζουμε ψυγείο για 1/2 ώρα

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να φτάσει σε σημείο βρασμού
Ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα και ανακατεύουμε πολύ καλά....όταν λιώσει εντελώς βάζουμε την αγαύη ανακατεύουμε και έχουμε μια τέλεια γκανάζ!!

Την ρίχνουμε πάνω από την κρέμα στο ταψάκι μας και απλώνουμε απαλά
Γαρνίρουμε το γλυκό μας με φιλέ αμυγδάλου και λίγο από την κρέμα που φυλάξαμε
 Αφήνουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες πριν το απολαύσουμε!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.