Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΨΩΜΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ



ΨΩΜΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ

 ( 2η φάση γεύμα υδατανθράκων)

 ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ αλεύρι πολύσπορο
  • 2 φλ.τσ.χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα πολύ καλά την μαγιά..Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. αλεύρι πολύσπορο και ανακατεύουμε να γίνει πυχτός χυλός..
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος ( ο φούρνος μας είναι το καλύτερο σημείο)...Το ξεχνάμε για 1 ώρα ισως κ παραπάνω!!! Προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά ( ίσως να μη το πάρει όλο...) ανακατεύοντας ελαφρά έως να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που κολλάει πολύ στα χέρια!!!
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα ,σιλικόνης είναι η καλύτερη επιλογή αλλά αν δεν έχουμε βάζουμε λαδόκολλα..Βάζουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε με υγρά χέρια..
Το σκεπάζουμε και το ξεχνάμε αυτη την φορά για ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ!! 
Οταν τα ζυμάρια δεν έχουν λευκό αλεύρι θέλουν την τριπλάσια ώρα φουσκώματος..
Το ψήνουμε στους 170 αέρα για 40 -45 λεπτά..
Το απολαμβάνουμε με το φαγητό μας ή άν το κόψουμε όταν κρυώσει σε λεπτές φέτες φτιάχνουμε υπέροχα και υγιεινά ΤΟΣΤ....!!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.