ΜΕΛΙ ΑΠΟ ΧΟΥΡΜΑΔΕΣ
Σπιτικό Μέλι από Χουρμάδες
(ΓΙΑ 2η ΦΑΣΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ)
Υλικά
- 1 φλυτζάνι χουρμάδες (κατά προτίμηση MEDJOOL) αφαιρείτε το κουκούτσι-
- νερό
- κανέλα (προαιρετικά)-
Εκτέλεση
Τοποθετήστε τους χουρμάδες σε ένα μικρό κατσαρολάκι. Προσθέστε νερό μέχρι να καλυφτούν και μόλις πάρει βράση χαμηλώνετε τη φωτιά (μέτρια/χαμηλή) και σιγοβράζεται μέχρι να γίνουν και να μείνει λίγο νερό μέσα στο κατσαρολάκι. (40-45 λεπτά περίπου)
Τα βάζετε σε ένα μούλτι ή μπλέντερ μαζί με το υγρό που έχει μείνει και τα χτυπάτε. Ρίχνεται το μείγμα σ' ένα βαζάκι, προσθέτετε την κανέλα και ανακατεύετε. Μόλις κρυώσει το τοποθετείτε στο ψυγείο.
Καλή σας απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.