Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016

ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ ΜΠΑΝΟΑ..!!!


ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ ΜΠΑΝΟΑ..!!!

Συνταγή Μαρία Κούρτη
Για 2η φάση

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ
  •  1 φλ.τσαγιού κινόα λευκή
  • 2 φλ.τσαγιού νερό
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 μεγάλη ώριμη μπανάνα
  • 1 φλ.τσ, ωμά αμύγδαλα
  • 100 γρ σοκολάτα με στέβια
  • 4 κ.σ. στέβια κρυσταλλική  σε αναλογία 1:3 

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ
  • 300 γρ γιαούρτι 2%
  • 1 φακελάκι ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη
  • 1 1/2 φλ. τσ. βραστό νερό
  • 1 φλ.τσ. κρύο νερό
  • 2 κ.σ.  stevia κρυσταλλική 1:3


ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΕΙΩΜΑ

1 φακελάκι ζελέ φράουλα ζωρίς ζάχαρη + 2 φλ.τσ. νερό
 
ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουμε τα 2 φλ.τσ. νερό με μιά πρέζα αλάτι και ρίχνουμε την κινόα..αφήνουμε 2 λεπτά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αποσύρουμε απο την φωτιά

Το αφήνουμε 20 λεπτά και το μεταφέρουμε στο μούλτι.

Προσθέτουμε την μπανάνα, την στέβια και τα αμύγδαλα.
Χτυπάμε πολύ καλά τα υλικά.
Σε ένα μπολάκι λιώνουμε την σοκολάτα και την ενώνουμε με το μείγμα που χτυπήσαμε στο μούλτι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το στρώνουμε στην φόρμα.
Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάζουμε την γιαουρτοκρέμα!!      
                                  
Βράζουμε 1 1/2 φλ.τσ. νερό και διαλύουμε τη σκόνη ζελέ φράουλα και την στέβια.
 Μετά προσθέτουμε 1 φλ.τσ. παγωμένο νερό και το γιαούρτι.
Ανακατεύουμε με το σύρμα πολύ καλά και το προσθέτουμε στην φόρμα πάνω από την βάση κινόα Το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες να πήξη πολύ καλά.
  Το τελευταίο που θα κάνουμε είναι να ετοιμάσουμε ζελέ φράουλα χωρίς ζάχαρη βάζοντας 1 φλ.τσ. βραστό νερό διαλύουμε το ζελέ ανακατεύοντας καλά με το σύρμα και προσθέτουμε 1 φλ.τσ. παγωμένο νερό

Το ρίχνουμε πάνω στο γλυκό μας και περιμένουμε ακόμα 1 ώρα να παγώσει...διακοσμούμε με φράουλες και μπανάνα...!!!

Είναι ένα πολύ εύκολο και οικονομικό γλυκό διαίτης και το όνομά του το πήρε από το πάντρεμα κινόα+μπανάνα=Μπανόα και φυσικά την φράουλα..

ΦΡΑΟΥΛΕΝΙΑ ΜΠΑΝΟΑ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ......ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.