Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 16 Ιουνίου 2016

ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ!!!

Συνταγή ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ 

ΨΩΜΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΖΥΜΩΜΑ ΨΗΜΕΝΟ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ!!!

( γεύμα υδατανθράκων για την 1η συνεχιζόμενη και την 2η φάση ) Τρώμε εως 50γρ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό αλεύρι ολικής ή Ντίνκελ ή ζεας
  • 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. αλάτι
  • 1 κ.σ ζάχαρη καρύδας ( για καλύτερο φούσκωμα )
  • 3 1/2 κούπες χλιαρό νερό 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και την μαγιά ανακατεύοντας πολύ καλά να διαλυθεί
Προσθέτουμε το μισό αλεύρι και το αλάτι ανακατεύουμε καλά και σιγά-σιγά ρίχνουμε όλο το αλεύρι
το ζυμάρι πρέπει να κολλάει στα χέρια γι αυτό μη προσθέσετε άλλο αλεύρι
Το σκεπάζουμε καλά με μεμβράνη και το αφήνουμε όλη νύχτα στο ψυγείο
Την άλλη μέρα το πρωί ρίχνουμε στον πάγκο μας αλεύρι ολικής και ρίχνουμε πάνω το φουσκωμένο μείγμα με την βοήθεια μιας σπάτουλας
Αρχίζουμε να διπλώνουμε με την σπάτουλα το ζυμάρι από κάτω προς τα πάνω έως να απορροφήσει το αλεύρι και να μη κολλάει
Φτιάχνουμε ένα καρβέλι (τα διπλώματα να είναι προς τα πάνω) το σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε 1 ώρα
Λαδώνουμε ελαφρά την γάστρα και σκεπασμένη την βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα να κάψει
Την βγάζουμε και προσεκτικά αφαιρούμε το καπάκι και βάζουμε μέσα το καρβέλι μας
Σκεπάζουμε την γάστρα και την ξαναβάζουμε στο φούρνο για 25 λεπτά χαμηλώνοντας λίγο στους 180 βαθμούς
μετά απο τα 25 λεπτά βγάζουμε το καπάκι της γάστρας και αφήνουμε το καρβέλι μας να ξεροψηθεί και να πάρει ωραίο χρώμα!!

ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ
ΣΠΙΤΙΚΟ ΥΓΙΕΙΝΟ ΨΩΜΑΚΙ ΧΩΡΙς ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΖΑΧΑΡΗΣ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.