ΠΙΤΣΑ ΜΕ ΚΙΜΑ
Συνταγή:Τασούλα Θεοφιλίδου
- 1/2κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1/2 Μάτσο μαιντανό
- 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στον τρίφτη
- 1 πιπεριά πράσινη τριμμένη στον τρίφτη
- 2 κ.σ. γιαούρτι άπαχο
- 1 κ.γ μπέικν πάουντερ
- 1κ.γ πάπρικα γλυκια ή καυτερή
- 1.κ.γ μουστάρδα
- Ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
- Υλικά για επάνω από την πίτσα
- 250 γρ τυρί που λιώνει όποιο σας αρέσει για 2η φάση (για 1η συνεχιζόμενη εώς 5% λιπαρά)
- 2 πιπεριές 1 ντομάτα αλάτι- πιπέρι-ρίγανη
- 2κ.σ πελτέ ντομάτας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βαζουμε όλα τα υλικά σε μπόλ εκτός από το τυρί την ντοματα και την πιπεριά
- Ζυμώνουμε πολύ καλά το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα.Το ιδανικό θα ήταν όλο το βράδυ!
- Στρώνουμε τον κιμά σε μεγάλο ταψί όπως με το ζυμάρι της πίτσας
- Αλοίφουμε τον πελτέ ντομάτας
- Πασπαλίζουμε αλάτι πιπέρι λίγη ρίγανη
- Ρίχνουμε το τριμμένο τυρί
- Τις πιπεριές σε ροδέλες
- Μέσα στις πιπερίες φέτες ντομάτας
- Ψήνουμε στους 180 με αέρα για περίπου 30'
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.