Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ (ΧΩΡΙΣ ΡΥΖΙ)


ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ (ΧΩΡΙΣ ΡΥΖΙ) 

 ΥΛΙΚΑ
  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • λίγο φρέσκο ή ξηρό δυόσμο
  • 1 μαρούλι
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαιντανό
  • αλάτι - πιπέρι 
  • 2 αυγά
  • 2 λεμόνια
  • 2 φλ. καφέ ελαιόλαδο 
Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά , 1 αυγό , 1 κρεμμύδι τριμμένο , σκόρδο ,άνηθο ψιλοκομμένο(κρατάμε λίγο) , μαϊντανό , αλάτι,πιπέρι,δυόσμο , και το 1 φλυτζανάκι λάδι
Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε μπαλάκια..
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 ποτήρια νερό να βράσουν..προσθέτουμε 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο , 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο και λίγο άνηθο που έχουμε κρατήσει..
Βάζουμε λίγο αλάτι - πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια μας..
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 1/2 ώρα...
Μετά την μισή ώρα ρίχνουμε το μαρούλι πλυμένο και χοντροκομμένο..αφήνουμε 15 λεπτά
Αν το φαγητό μας έχει πολύ νερό αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να φύγουν τα πολλά υγρά..Τώρα ήρθε η ώρα να αυγοκόψουμε το φαγάκι μας!!! Ο τρόπος γνωστός..χτυπάμε το ασπράδι μαρέγκα μετα βάζουμε τον κρόκο και ρίχνουμε τον χυμό απο τα 2 λεμόνια...
Μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά λίγο από το ζουμάκι της κατσαρόλας ώστε να ζεσταθεί και να μη κόψει..Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα το κουνάμε να πάει παντού,αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το βγάζουμε από την φωτιά...

ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ 1η ΦΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ 2 φλ.καφέ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ (αφού το έχετε αφήσει 15 λεπτά σε καυτό νερό πριν το βάλετε στον κιμά)

Ενα υπέροχο πιάτο γεύμα πρωτεΐνης/λίπους που μπορείτε να απολαύσετε ελεύθερα στην διατροφή σας

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.