ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΦΡΙΚΑΣΕ (ΧΩΡΙΣ ΡΥΖΙ)
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1/2 ματσάκι άνηθο
- λίγο φρέσκο ή ξηρό δυόσμο
- 1 μαρούλι
- 1/2 κούπα ψιλοκομμένο μαιντανό
- αλάτι - πιπέρι
- 2 αυγά
- 2 λεμόνια
- 2 φλ. καφέ ελαιόλαδο
Ζυμώνουμε πολύ καλά και πλάθουμε μπαλάκια..
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 4 ποτήρια νερό να βράσουν..προσθέτουμε 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο , 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο και λίγο άνηθο που έχουμε κρατήσει..
Βάζουμε λίγο αλάτι - πιπέρι και ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια μας..
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 1/2 ώρα...
Μετά την μισή ώρα ρίχνουμε το μαρούλι πλυμένο και χοντροκομμένο..αφήνουμε 15 λεπτά
Αν το φαγητό μας έχει πολύ νερό αφήνουμε ξεσκέπαστη την κατσαρόλα να φύγουν τα πολλά υγρά..Τώρα ήρθε η ώρα να αυγοκόψουμε το φαγάκι μας!!! Ο τρόπος γνωστός..χτυπάμε το ασπράδι μαρέγκα μετα βάζουμε τον κρόκο και ρίχνουμε τον χυμό απο τα 2 λεμόνια...
Μετά ρίχνουμε σιγά-σιγά λίγο από το ζουμάκι της κατσαρόλας ώστε να ζεσταθεί και να μη κόψει..Ρίχνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα το κουνάμε να πάει παντού,αφήνουμε να πάρει 2-3 βράσεις και το βγάζουμε από την φωτιά...
ΑΝ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ 1η ΦΑΣΗ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΒΑΛΕΤΕ 2 φλ.καφέ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ (αφού το έχετε αφήσει 15 λεπτά σε καυτό νερό πριν το βάλετε στον κιμά)
Ενα υπέροχο πιάτο γεύμα πρωτεΐνης/λίπους που μπορείτε να απολαύσετε ελεύθερα στην διατροφή σας
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.