ΜΕΛΙΤΖΑΝΟΠΙΤΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ
- 3 μελιτζάνες
- 3 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 πράσινη πιπεριά
- 1/2 ματσάκι μαιντανό
- 1 κ.σ. ψιλοκομμένο δυόσμο
- 2 ώριμες ντομάτες
- 1/2 κ.γλ πιπέρι καγιέν
- 1 κ.γ βεγκέτα λαχανικών
- αλάτι
- 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
- 1 φλ.τσαγιού νερό
- 1 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο + 2 κ.σ. για το άλειμα
- 700 γρ (περίπου) αλεύρι ολικής ή σίκαλης ή ζέας.. εγώ συνήθως βάζω και από τα 3 απο 200 γρ περίπου
Βάζουμε ψιλοκομμένο μέσα τον μαϊντανό , τον δυόσμο , αλάτι , πιπέρι και ανακατεύουμε πολύ καλά
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει ρίχνουμε το μείγμα και σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς σοτάρουμε τα λαχανικά μας για 2-3 λεπτά..
Τρίβουμε τις ντομάτες ( ή τις ψιλοκόβουμε) και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με την βεγκέτα λαχανικών..
Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε έως να φύγουν όλα τα υγρά..
Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας βάζοντας σε ένα μπολ το νερό - αλάτι - αλεύρι ανακατεύουμε καλά και τελευταίο βάζουμε το ελαιόλαδο ζυμώνοντας απαλά..
Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί ανοίγουμε 1 ή 2 φύλλα για κάτω ενδιάμεσα βάζουμε την γέμιση
( θα πρέπει να έχει κρυώσει ελαφρά) και τελειώνουμε την πίτα μας πάλι με φύλλα..
Λαδώνουμε κόβουμε σε κομμάτια και ψήνουμε στους 180 αέρα για σχεδόν 1 ώρα..
Εάν δεν την θέλουμε νηστίσιμη πάει τέλεια 1 φλ.τσαγιού φέτα ( με 12% λιπαρά) ή ανθότυρο
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.