Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017

ΚΥΔΩΝΙ ΓΛΥΚΟ ΨΗΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ


Υλικά 

2 μεγάλα κυδώνια κομμένα στα 4
Τα κουκούτσια από τα κυδώνια τα κρατάμε σε ένα τούλι
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη καρύδας ή 3/4 της κούπας αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό
2 ξυλάκια κανέλας
4-5 γαρύφαλλα

Για το γαρνίρισμα 
1/2 κουπάκι τυρί κρέμα και 2-3 κ.σ. γιαούρτι 10-15 σταγόνες στέβια ανακατεύουμε με σύρμα  και βάζουμε επάνω από το κυδώνι με λίγη κανέλα και το σιρόπι από το γλυκό μας!

Εκτέλεση

Πλένουμε τα κυδώνια καλά και τα τρίβουμε να φύγει το χνούδι τους.τα κόβουμε στα τέσσερα και καθαρίζουμε τα κουκούτσια τους τα φυλάμε σε ένα τούλι.
βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και το τούλι με τα κουκούτσια προσθέτουμε και τα κυδώνια και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 5-10 λεπτά στο σιγανό.
Βάζουμε τα κυδώνια σε ταψί πασπαλίζουμε με την ζάχαρη καρύδας τοποθετούμε και τα κανελογαρυφάλλα και από πανω βάζουμε το νεράκι που έβρασαν τα κυδώνια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μόλις ροδίσουν από την μια μεριά τα γυρνάμε και από την άλλη θέλουν αρκετή ώρα περίπου 1 ώρα μπορεί και παραπάνω θα το δείτε να ροδίσει καλά και να καραμελώσει το σιρόπι.

(Για 1η συνεχιζομενη και 2η φάση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.