Υλικά
2 μεγάλα κυδώνια κομμένα στα 4
Τα κουκούτσια από τα κυδώνια τα κρατάμε σε ένα τούλι
1 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη καρύδας ή 3/4 της κούπας αν δεν το θέλετε πολύ γλυκό
2 ξυλάκια κανέλας
4-5 γαρύφαλλα
Για το γαρνίρισμα
1/2 κουπάκι τυρί κρέμα και 2-3 κ.σ. γιαούρτι 10-15 σταγόνες στέβια ανακατεύουμε με σύρμα και βάζουμε επάνω από το κυδώνι με λίγη κανέλα και το σιρόπι από το γλυκό μας!
Εκτέλεση
Πλένουμε τα κυδώνια καλά και τα τρίβουμε να φύγει το χνούδι τους.τα κόβουμε στα τέσσερα και καθαρίζουμε τα κουκούτσια τους τα φυλάμε σε ένα τούλι.
βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό και το τούλι με τα κουκούτσια προσθέτουμε και τα κυδώνια και τα βράζουμε όλα μαζί για περίπου 5-10 λεπτά στο σιγανό.
Βάζουμε τα κυδώνια σε ταψί πασπαλίζουμε με την ζάχαρη καρύδας τοποθετούμε και τα κανελογαρυφάλλα και από πανω βάζουμε το νεράκι που έβρασαν τα κυδώνια ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς μόλις ροδίσουν από την μια μεριά τα γυρνάμε και από την άλλη θέλουν αρκετή ώρα περίπου 1 ώρα μπορεί και παραπάνω θα το δείτε να ροδίσει καλά και να καραμελώσει το σιρόπι.
(Για 1η συνεχιζομενη και 2η φάση)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.