Υλικά Για 1 μικρό ταψάκι 4 μερίδες
Για τον κιμά:
1 μεγάλο κολοκυθάκι ( ή 2 μικρά)
1 καρότο
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 σκελίδες σκόρδο
1 φλ τσαγιου . σόγια κιμά
αλάτι - πιπέρι
1/4 κ.γ. pumpkin pie spice
ελάχιστο πιπέρι καγιέν
1 κ.γ.βεγκέτα
2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σταγόνες στέβια
1/2 συσκευασία πουμαρό
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1 ποτήρι ζεστό νερό
Μαιντανό ψιλοκομμένο μια χούφτα
αλάτι και πιπέρι
4 Μεσαίες πατάτες
Αλάτι -πιπέρι
Ελάχιστο ελαιόλαδο
Τυρί λάιτ τριμμένο μια χούφτα(Για νηστίσιμη εκδοχή βάλτε διατροφική μαγιά)
Για την μπεσαμέλ :
1 κούπα γάλα ελαφρύ (για νηστίσιμη εκδοχή μια κούπα γάλα αμυγδάλου ή σόγιας)
2 κ.σ πολύ γεμάτες μίξ 2
Λίγες σταγόνες άρωμα βούτυρο αν έχετε αλλιώς δεν θα βάλετε
Αλάτι-πιπέρι άσπρο -μοσχοκάρυδο
ελάχιστο λάιτ ή νηστίσιμο τυράκι για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μουλιάζουμε για 1/2 ώρα τον κιμά σόγιας σε 1 ποτήρι ζεστό νερό.
Το στραγγίζουμε καλά και το βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο και το τριμμένο κρεμμύδι
Τα σοτάρουμε καλά και μετά προσθέτουμε το τριμμένο στον τρίφτη κολοκυθάκι και το καρότο
Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα καρυκεύματα και τέλος την ντομάτα τον μαιντανό και 1 ποτήρι νερό.
Σιγοβράζουμε έως να φύγουν τα υγρά. Ο κιμάς βγαίνει αρκετός δεν το βάζουμε όλο περίπου 10 κ.σ. θα δείτε ίσα να καλύψει τις πατάτες σας το υπόλοιπα μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για άλλη χρήση.
Για την μπεσαμέλ:
Βάζουμε σε κατσαρόλα το ελαφρύ γάλα ή το γάλα αμυγδάλου αλάτι πιπέρι μοσχοκάρυδο και το άρωμα βουτύρου ανακατεύουμε καλά και ανάβουμε το μάτι ρίχνουμε το μίξ 2 αχνιστά με ένα σουρωτήρι και ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
Πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες τις σκουπίζουμε καλά και τις λαδώνουμε ελαφρά αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 250 βαθμούς στο φούρνο να ροδίσουν και τις γυρνάμε και από την άλλη μεριά μέχρι να ροδίσουν και από την άλλη.
Στρώνουμε τις μισές σε ένα μικρό ταψάκι από πάνω τον κιμά ξανά πατάτες και μετά στο τέλος την μπεσαμέλ και το τυρί τριμμένο ψήνουμε στους 180 μέχρι να ροδίσει περίπου 25-30' ανάλογα τον φούρνο σας.
ΚΑΛΗ ΑΠΟΛΑΥΣΗ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.