Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΤΙΡΑΜΙΣΟΥ ΔΙΧΡΩΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ - ΒΑΝΙΛΙΑ


Υλικά:
1 κουτί μόρφατ στο σιδερένιο κουτί παγωμένο
2 συσκευασίες τυρί κρέμα λάιτ  200 γρ με 5% λιπαρά σύνολο δηλ.400 γρ τυρί κρέμα
1 κουτί  γάλα εβαπορέ λάιτ παγωμένο
70 σταγόνες στέβια υγρή σε αναλογία 1:4
10 με 15 σπιτικά μπισκότα ολικής ή βρώμης
1 κούπα δυνατό εσπρέσο με 30 σταγόνες στέβια υγρή και 3 κ.σ. από το γάλα εβαπορέ

Για το σοκολατένιο μείγμα :
3 κ.σ. γεμάτες κακάο
15 σταγόνες υγρή στέβια σε αναλογία 1:4

Για την επικάλυψη μερέντας 
3 κ.σ. κακάο γεμάτες
3 κ.σ. σκόνη γάλα γεμάτες
50 σταγόνες υγρή στέβια σε αναλογία 1:4
λίγο άρωμα υγρη βανίλια

Όσο μας περίσσεψε από το μείγμα του καφέ και εξτρά εβαπορέ γάλα μέχρι να πετύχουμε την υφή που θέλουμε ούτε πολύ πηχτό αλλά ούτε και πολύ ρευστό.
Καραμελωμένα κάσιους και πίνατς για το πασπάλισμα και τα πλαινά της τούρτας!(τα καραμελώνουμε με λίγη ζάχαρη καρύδας σε ένα τηγανάκι)

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τον καφέ με την στέβια και το εβαπορέ βουτάμε τα μπισκότα ένα ένα και τα στρώνουμε σε φόρμα στρόγγυλη με σούστα .

Στο μίξερ χτυπάμε πρώτα για 2' το τυρί κρέμα με την στέβια έπειτα βάζουμε και το μόρφατ χτυπάμε για 2-3' και μετα προσθέτουμε το γάλα εβαπορέ και συνεχίζουμε το χτύπημα μεχρι να αφρατέψει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Βάζουμε το 1:3 από το μείγμα επάνω από τα μπισκότα μας και ξαναστρώνουμε άλλη μια στρώση μπισκότα χωρίζουμε το υπόλοιπο μείγμα στα 2 και στο 1 μέρος βάζουμε το κακάο και την στεβια και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα 
προσθέτουμε το σοκολατένιο μειγμα επάνω από τα μπισκότα μας και βάζουμε άλλη μια στρωση μπισκοτων αφου τα βουτήξουμε παλι στο μείγμα του καφέ.
Τελειωνουμε με την υπόλοιπη άσπρη κρέμα .

Τώρα ήρθε η ώρα για την μερέντα μας  βάζουμε σε ένα μπόλ το κακάο και το γάλα σε σκόνη και ανακατευουμε με το σύρμα προσθέτουμε την στέεβια τον καφε που μας περίσσεψε και γάλα εβαπορέ τοσο όσο να πετύχουμε ενα μείγμα πολύ σφιχτό αλλά ούτε και πολύ ρευστό θέλουμε να στέκεται επάνω από την τούρτα μας χωρίς  να τρέχει .

Στρώνουμε την μερεντα μας πάνω από την κρέμα και τελειώνουμε πασπαλίζοντας τα καραμελωμένα κασιους και πίνατς  πάνω από την τουρτα μας .Βαζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ωρες πριν σερβιρουμε το ιδανικό θα ήταν να την φτιάξουμε απο την προηγούμενη μέρα.
Οταν θέλουμε να σερβίρουμε βγάζουμε το στεφάνι και πασπαλίζουμε και τα πλαινά της τούρτας με καραμελωμένους ξηρούς καρπούς .

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΌΛΑΥΣΗ!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.