Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)


Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή απο το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!! Δεν είμαστε διαιτολόγοι-διατροφολόγοι αλλά απο προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΟΜΆΔΑΣ ΜΑΣ (Διατροφή & νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που έχει βοηθήσει πολλούς να απαλλαγούν απο το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδιασμούς τροφών σε 3 φάσεις..Στηρίζουμε ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..Παράλληλα μοιραζόμαστε υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!

Παρασκευή, 24 Νοεμβρίου 2017

Μελομακάρονα ολικής (χωρίς ζάχαρη & μέλι) γεμιστά και σοκολατένια



Μελομακάρονα ολικής (χωρίς ζάχαρη & μέλι) 


(Γεμιστά με καρύδι σε μπουκίτσες και σοκολατένια)





ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ



  • 200γρ.χυμό πορτοκάλι 
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι 
  • 150γρ.ελαιόλαδο 
  • 3  κ.σ.  STEVIA κρυσταλλική σε αναλογία 1:3     
  • 1/2 κ.γλ.γαρίφαλο 
  • 1 κ.γλ. κανέλα 
  • 1/4 κ.γλ τζίτζερ σκόνη 
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο 
  • 150 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 280-300 γρ. φαρίνα ολικής ( αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του)
  • μια πρέζα αλάτι 
  • 4 καρύδια σε κομματάκια

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ



  • 1,5  φλ.τσαγιού νερό 
  • 2 ξυλάκια κανέλα 
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο 
  • 1 πορτοκάλι κομμένο στα 4 
  • 4 κ.σ.  STEVIA κρυσταλλική σε αναλογία 1:3     
  • 1/2 φλ.τσ. σιρόπι αγαύης
  • ( προαιρετικά  στη μύτη του κουταλιού κομι γκουάρ για πηχτό σιρόπι)
  • λίγες σταγόνες    ή   1 κγλ. άρωμα μέλι

ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΈΝΙΑ 
  • 1 συσκευασία 100γρ σοκολάτα  με στέβια

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πρώτα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι για να κρυώνει. 
Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό,κανέλα
γαρίφαλα το πορτοκάλι καλά πλυμένο και κομμένο στα 4  και την αγαύη.

Βράζουμε για 3 λεπτά και λίγο πριν το βγάλουμε από την φωτιά προσθέτουμε την στέβια.
Δεν το σουρώνουμε ακόμα το αφήνουμε έτσι να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε την ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ όλα τα υλικά εκτός από το σιμιγδάλι και την φαρίνα ολικής.

Με το σύρμα ανακατεύουμε πολύ καλά.
Μετά βάζουμε το σιμιγδάλι και την φαρίνα και ανακατεύουμε απαλά με το χέρι ώστε να έχουμε μια μαλακιά ζύμη

Πλάθουμε τα μελομακάρονα βάζοντας στο κέντρο 1 κομματάκι καρύδι.

Το κλείνουμε καλά και το πατάμε  από πάνω με τον τρίφτη στο ψιλό ώστε να κάνει τρυπούλες

Ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά.

Σουρώνουμε το σιρόπι μας και όπως είναι καυτά τα μελομακάρονα τα βουτάμε στο κρύο σιρόπι.

Μετράμε έως το 10 από την 1 μεριά τα γυρίζουμε και ξανά μετράμε εως το 10 και τα βγάζουμε

Τα τοποθετούμε σε πιατέλα και ρίχνουμε απο πάνω ψιλοκομμένο καρύδι και λίγο σιρόπι αγαύης

Για τα σοκολατένια λιώνουμε την σοκολάτα και βουτάμε μέσα τα μελωμένα μελομακάρονα.

Ρίχνουμε απο πάνω λίγο καρύδι και τα αφήνουμε να κρυώσουν ώστε να πήξη η σοκολάτα

Βγαίνουν 38 μπουκίτσες μελομακάρονα απο 25-28 γρ το καθένα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

header-menu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...