Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

ΡΟΞΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ





ΡΟΞΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ

Υλικά: 

  • 2 σακούλες αλεύρι φαρίνα  ολικής
  • 1 φλ.τσαγιού χλιαρό νερό
  • 1 φλ.τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 2  φλ.τσαγιου ελαιόλαδο 
  • 3/4 φλ.κονιάκ
  • 2 κυβάκια νωπής μαγιάς
  • 3 βανίλιες
  • ελάχιστο αλάτι
  • Ξυσμα από 1 πορτοκάλι
  • 100 γρ κακάο


Σιρόπι :

  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ποτήρι στέβια 1:3 ή 3 ποτήρια ζάχαρη καρύδας ή στέβια 1:1
  • 30 γρ αγαύη
  • φλούδα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
  • 1 ξυλάκι κανελας
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ.γ. κόμι γκουάρ


Εκτέλεση:
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και το πορτοκάλι το χυμό προσθέτουμε και το λάδι ,το κονιάκ,την μια σακούλα αλεύρι και τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χωρίζουμε την αραιή ζύμη στα δύο.Στο ενα μέρος προσθέτουμε την δεύτερη σακούλα αλεύρι και στο άλλο ρίχνουμε τα 100 γρ κακάο .
Ζυμώνουμε τις δύο ζύμες ξεχωριστά.Ανοίγουμε από την άσπρη ζύμη ένα μακρόστενο φύλο 1 εκατοστό πάχος και πλάτος 10 εκατοστά.
Πλάθουμε την μαύρη ζύμη σε κουλούρα διαμέτρου 4 περίπου εκ.και την τοποθετούμε στο ανοιγμένο άσπρο φύλλο και το κολλάμε καλά να μην ανοίξει.
Γίνεται ένα χοντρό μπαστούνι με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε αυτό το μπαστούνι σε φέτες και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 ώρα ,Χλιαρά τα ροξ και χλιαρό το σιρόπι.

Για το σιρόπι :

Βάζουμε σε κατσαρολάκι την στέβια την αγαύη την κανέλα την φλούδα και το νεράκι μας μόλις πάρει βράση ρίχνουμε αχνιστά το κόμι γκουάρ και βράζουμε ακόμη 1 λεπτό στο τέλος βάζουμε τον χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από την φωτιά.

Καλή απόλαυση! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.