ΡΟΞΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ
Υλικά:- 2 σακούλες αλεύρι φαρίνα ολικής
- 1 φλ.τσαγιού χλιαρό νερό
- 1 φλ.τσαγιού φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 2 φλ.τσαγιου ελαιόλαδο
- 3/4 φλ.κονιάκ
- 2 κυβάκια νωπής μαγιάς
- 3 βανίλιες
- ελάχιστο αλάτι
- Ξυσμα από 1 πορτοκάλι
- 100 γρ κακάο
Σιρόπι :
- 3 ποτήρια νερό
- 1 ποτήρι στέβια 1:3 ή 3 ποτήρια ζάχαρη καρύδας ή στέβια 1:1
- 30 γρ αγαύη
- φλούδα πορτοκαλιού ή μανταρινιού
- 1 ξυλάκι κανελας
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ.γ. κόμι γκουάρ
Εκτέλεση:
Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό και το πορτοκάλι το χυμό προσθέτουμε και το λάδι ,το κονιάκ,την μια σακούλα αλεύρι και τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χωρίζουμε την αραιή ζύμη στα δύο.Στο ενα μέρος προσθέτουμε την δεύτερη σακούλα αλεύρι και στο άλλο ρίχνουμε τα 100 γρ κακάο .
Ζυμώνουμε τις δύο ζύμες ξεχωριστά.Ανοίγουμε από την άσπρη ζύμη ένα μακρόστενο φύλο 1 εκατοστό πάχος και πλάτος 10 εκατοστά.
Πλάθουμε την μαύρη ζύμη σε κουλούρα διαμέτρου 4 περίπου εκ.και την τοποθετούμε στο ανοιγμένο άσπρο φύλλο και το κολλάμε καλά να μην ανοίξει.
Γίνεται ένα χοντρό μπαστούνι με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε αυτό το μπαστούνι σε φέτες και τις τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30 ώρα ,Χλιαρά τα ροξ και χλιαρό το σιρόπι.
Για το σιρόπι :
Βάζουμε σε κατσαρολάκι την στέβια την αγαύη την κανέλα την φλούδα και το νεράκι μας μόλις πάρει βράση ρίχνουμε αχνιστά το κόμι γκουάρ και βράζουμε ακόμη 1 λεπτό στο τέλος βάζουμε τον χυμό λεμονιού και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Καλή απόλαυση!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.