
Mix de fibres ή αλλιώς Μix 1
Mix 2
Συστατικά: κυτταρίνη, ξανθικό
κόμμι, αλεύρι κοντζακ. Για όλες τις φάσεις!
Mix 4 για πίτσα
Mix 5 για μπακέτα
Mix 7 για βάφλες
Αλεύρι κοντζακ (γλυκομαννάνη)
Η γλυκομαννάνη (Glucommanan) είναι ένας πολυσακχαρίτης (υδατοδιαλυτή φυτική ίνα) ο οποίος περιέχεται στη ρίζα του φυτού konjac ή elephant yam (Amorphophallus konjac). Η Glucomannan θεωρείται ως ένα αποτελεσματικό κατασταλτικό της όρεξης και έχει ιδιότητες για τη χαλιναγώγηση της πείνας αυτού του φυσικού εκχυλίσματος. Το χρησιμοποιούμε για να φτιάξουμε κρέμες , μπεσαμέλ και βοηθά να πήξουν τα μείγματα μας αντί να χρησιμοποιήσουμε κορν φλάουρ. Βοηθά πολύ στην λειτουργία του εντέρου και χρησιμοποιούμε ½ κγλ- 1 κγλ ανά μερίδα. Επίσης δεν βράζεται αλλά μπαίνει απευθείας στις παρασκευές μας κάνοντας πολύ καλό ανακάτεμα. Για όλες τις φάσεις!
ΑΛΕΥΡΙ ΜΕΣΚΙΤ
ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΑΚΧΑΡΟΥ
ΙΔΑΝΙΚΟ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΑΝΕΞΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΟΥΤΕΝΗ
Το μεσκίτ είναι ένα είδος άγριας μιμόζας, δέντρο άγριο και πολύ ανθεκτικό που το βρίσκουμε στην νότια πλευρά της Αμερικής.
Το αλεύρι μεσκίτ το παίρνουμε από τους καρπούς του που μοιάζουν με φασόλια, και είναι βασικό συστατικό στη διατροφή των κατοίκων της ερήμου. Η γεύση του είναι γλυκιά και πλούσια με έναν τόνο καραμέλας. Το μεσκίτ είναι τέλειο για χυμούς ειδικά με μάκα και κακάο.
Και κάτι πολύ σημαντικό....το μεσκίτ έχει πολύ χαμηλό γλυκαιμικό φορτίο και βοηθά τα άτομα με πρόβλημα διαβήτη να ρυθμίζουν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους.
Αυτό που χαρακτηρίζει το μεσκίτ είναι οι υδρόφιλες διαλυτές του ίνες – κυρίως η γαλακτομανάνη (galactomanan)- που όταν καταναλώνονται μαζί με το φαγητό δεσμεύουν στο ζελέ τους μέρος της τροφής, αναγκάζουν την πέψη ειδικά των υδατανθράκων να γίνει αργά (σε 4 -6 ώρες) και δεν επιτρέπουν έτσι απότομη αύξηση στην καμπύλη σακχάρου. Οι διαβητικοί έχουν τώρα μια εναλλακτική λύση στην απαγόρευση που βιώνουν για κατανάλωση προϊόντων από άλευρα δημητριακών. Μπορούν να αντικαταστήσουν μεγάλο μέρος τους με το αλεύρι μεσκίτ.
Μια άλλη σημαντική βοήθεια που μπορεί να προσφέρει το μεσκίτ είναι στα άτομα που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη. Μιας και το μεσκίτ είναι αλεύρι από λαχανικό και όχι από δημητριακό δεν περιέχει γλουτένη. Προσθέτοντας μεσκίτ σε ό,τι παρασκευάζετε με αλέυρι πχ στο ψωμί, μειώνετε την περιεκτικότητα του φαγητού σε γλουτένη. Η χρησιμοποιούμενη αναλογία είναι ¼ φλιτζάνι μεσκίτ για κάθε φλιτζάνι από αλεύρι.
ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ ΤΟΥ
*Υδρόφιλες ίνες, όπως η γαλακτομανάνη που ευνοούν την αργή πέψη των υδατανθράκων και δεν ανεβάζουν τις τιμές του σακχάρου
*Τα σάκχαρά του είναι κυρίως φρουκτόζη, που δεν χρειάζεται ινσουλίνη για να μεταβολιστεί
*Επειδή η πηγή του είναι ένα όσπριο-λαχανικό, είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνη, και μάλιστα έχει αρκετή περιεκτικότητα σε λυσίνη,
*Έχει γλυκαιμικό δείκτη 25
Shirataki – Ζυμαρικά και ρύζι από κόντζακ
Κόμμι Γκουάρ

Το κόμμι γκουάρ χρησιμοποιείται ως φυτικό πηκτικό μέσο σε συνταγές. Η πηκτικότητά του είναι 8 φορές ισχυρότερη από αυτή του κορν φλαουρ. Βοηθά στη σωστή λειτουργία του εντέρου. Δίνει όγκο στα μείγματα και ωραία υφή στα παγωτά και τα βοηθά να μην κρυσταλλώνουν στην κατάψυξη. Για όλες τις φάσεις!
Ψύλλιο
Το ψύλλιο προέρχεται από το ινδικό φυτό plantago indica. Είναι διάσημο για την ισχυρή δράση του στην προστασία του γαστρεντερικού συστήματος. Καθαρίζει το έντερο και βοηθά στη φυσιολογική λειτουργία της αφόδευσης. Χρησιμοποιείται ευρέως σε πολλές περιπτώσεις όπως ευερέθιστο έντερο, δυσκοιλιότητα, υπερχοληστερολαιμία, παχυσαρκία. Το χρησιμοποιούμε μέσα σε μείγματα καθώς τα βοηθά να δέσουν καλύτερα. Χρησιμοποιούμε συνήθως 1-2 κγλ. Για όλες τις φάσεις!
Σκόνη γάλακτος και Ασπράδι αυγού σε σκόνη (αλμπουμινη) Χρησιμοποιούνται σε αντικατάσταση των αλεύρων για να πήζουν τα μείγματα μας και να φτιάχνουμε ζύμες για τις παρασκευές μας! Για όλες τις φάσεις!
Αγάρ-αγάρ σκόνη (φυτική ζελατίνη)
1. Διαλύστε 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη άγαρ σε 4 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό. Ανακατέψτε καλά και αφήστε για 10’.
2. Φέρτε το μείγμα σε σημείο βρασμού μεχαμηλή θερμοκρασία
4. Ανακατέψτε καλά αμέσως με τα υπόλοιπα συστατικά αν είναι ζεστά ενώ στα κρύα αφήστε λίγο χρόνο να πέσει η θερμοκρασία.
5. Αφήστε το να κρυώσει για να πήξουν τα υλικά.Χυμοί bolero ή kendy
Χυμοί σε σκόνη τους οποίους διαλύουμε σε 1,5-2 L νερό! Χωρίς υδατάνθρακες και ζάχαρη. Επιτρέπονται με μέτρο. Για όλες τις φάσεις!Ζέμυθα
Τριμμένο τυρί με 1% λιπαρά το οποίο μοιάζει με ξηρή μυζήθρα. Είναι της εταιρίας ΗΠΕΙΡΟΣ και το βρίσκουμε συσκευασμένο στα ψυγεία των σουπερ μάρκετ. Για α’ συνεχιζόμενη και β’ φάση!
Χρήση: στις σαλάτες, στο γιαούρτι, σε σούπες , σε ομελέτες και πάνω από φαγητά.
Είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες.Η διατροφική μαγιά, απενεργοποιεί τις ζυμώσεις που γίνονται μέσα στο σώμα και για τον λόγο αυτό, μπορεί να καταναλωθεί ακόμη και από άτομα με κάντιντα, με προβλήματα δυσανεξίας στην γλουτένη και σε προϊόντα μαγιάς.Είναι μια πλήρης πρωτεΐνη, πλούσια πηγή βιταμινών Β12.
Επίσης είναι πολύ χαμηλή σε λιπαρά και σε νάτριο.Η διατροφική μαγιά έχει προβιοτική δράση, και για αυτό είναι ιδιαίτερα ωφέλιμη στη γαστρεντερική χλωρίδα.
Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β, συνδέονται με την ισορροπία της φυσικής λειτουργίας του νευρικού συστήματος, την καλή διάθεση και την ενεργητικότητα των νεύρων του εγκεφάλου.
Ίνες μήλου ( 2 κ.σ )
ενέργεια (kcal/kJ): 354/1.480
πρωτεΐνη (γρ.): 80
υδατάνθρακες (γρ.): 5 -εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 5
λίπη (γρ.): 1,5 -εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 1
εδώδιμες ίνες (γρ.): 0
νάτριο (γρ.): 0,13
Φυτικές ίνες με υφή αλευριού με το οποίο μπορούμε να αυξήσουμε τα επίπεδα ινών στα αρτοσκευάσματα και γλυκίσματα, μειώνωντας την πρόσληψη υδατανθράκων. Oι ίνες Σίτου δεν απορροφώνται, με αποτέλεσμα να είναι ιδανικές για όσους ακολουθούν διατροφή 3 φάσεων, δίαιτα keto, palaio, dukan κ.λπ.
ΓΛΟΥΤΕΝΗ
– θερμίδες (kcal): 394
– λιπαρά (γρ.): 3,8, εκ των οποίων κορεσμένα (γρ.): 0,8
– υδατάνθρακες (γρ.): 9,4, εκ των οποίων σάκχαρα (γρ.): 0,7
– πρωτεΐνες (γρ.): 79,5
– ίνες (γρ.): 2,3
– αλάτι (γρ.): 0,04

















Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.