ΚΑΝΕΛΟΜΑΦΙΝΣ
χωρίς ζάχαρη - χωρίς καθόλου λιπαρά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΦΙΝΣ
- 3 αυγά
- 3 κ.σ. ( 20γρ ) στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ή 50 γρ ζάχαρη καρύδας ή 1 κ.σ υγρή στέβια
- 200 γρ γιαούρτι 2% λιπαρά
- μια πρέζα αλάτι
- 1 βανίλια
- 1 κ.σ. κανέλα σκόνη
- 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο σκόνη
- 1 φλ. τσ. αλεύρι βρώμης ( νυφάδες βρώμης περασμένες απο το μούλτι) ή πίτουρο βρώμης
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά με το αλάτι και την στέβια και τα χτυπάμε με το σύρμα
Προσθέτουμε το γιαούρτι , την βανίλια , κανέλα , γαρίφαλο και τέλος το αλεύρι βρώμης που έχουμε ανακατέψει με το μπέικιν
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και ρίχνουμε ( προαιρετικά ) τις σταφίδες - καρύδια ( για την 2η φαση)
Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης ( βγαίνουν 10 μεσαία φορμάκια) τα τοποθετούμε σε ταψί και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για 20 με 25 λεπτά
ΓΛΑΣΟ ΚΑΝΕΛΑΣ
- 5 κ.σ. γάλα σκόνη αποβουτυρωμένο ( αν είναι σε κόκκους περάστε το από το μούλτι)
- 3 κ.σ. βραστό νερό
- 1 κ.σ. υγρή στέβια
- 1 κ.σ. κοφτό κανέλα σκόνη
- 1 βανίλια
Ανακατεύουμε καλά με το σύρμα
Αφήνουμε 1/2 ώρα να πήξει και ...ΤΟ ΓΛΑΣΟ ΚΑΝΕΛΑΣ είναι έτοιμο!!!
Αφού έχουν κρυώσει τα μάφινς μας τα περιχύνουμε με το γλάσο μας αν θέλουμε λίγη έξτρα κανέλα απο πάνω και τα απολαμβάνουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.