Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ

ΡΕΒΥΘΟΚΕΦΤΕΔΕΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ ρεβύθια χοντρά
  • 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. δυόσμο
  • 1 κ.σ. βασιλικό
  • 1 κ.γλ. κύμινο ( του πάει πολύ)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 πράσινα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  •  λίγο θυμάρι
  • αλάτι - πιπέρι ( έβαλα καγιέν πιπέρι)
  • 1 φλ. καφέ ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. νερό

 Η διαδικασία αρχίζει απο την προηγούμενη μέρα το μεσημέρι όπου βάζουμε τα ρεβύθια σε ένα μπολ και τα σκεπάζουμε με βραστό νερό
Το βράδυ χύνουμε το νερό και ξαναβάζουμε βραστό νερό...
Την επόμενη μέρα το πρωί χύνουμε το νερό και προσθέτουμε απο την βρύση αυτή την φορά 
( όχι βραστό) και τα αφήνουμε  έως να ετοιμάσουμε τα υπόλοιπα υλικά..
Αφού λοιπόν ψιλοκόψουμε όλα τα υλικά μας σουρώνουμε τα ρεβύθια και τα λιώνουμε στο μούλτι μισά την μιά φορά και ξανά τα υπόλοιπα..
Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε πολύ καλά

 Αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά
Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και παίρνουμε με ένα μεγάλο κουτάλι μείγμα το πιέζουμε με το χέρι μας και αφήνουμε τις κουταλιές αυτές στη λαδόκολλα..
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 αέρα για 15 λεπτά ( όχι παραπάνω γιατί θα ξεραθούν)
Ετοιμάζουμε την σως γιαουρτιού για να τα συνοδέψουμε 

1 κεσεδάκι γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
2 κ.σ. ελαιόλαδο - αλάτι - άνηθο - λίγες σταγόνες ξύδι και ανακατεύουμε πολύ καλά


  Οταν βγουν από τον φούρνο σερβίρουμε μαζί με την σως και απλά...βουτάμε και....απολαμβάνουμε!!!!!!!!!
Είναι η πρώτη φορά που τα φτιάχνω και ομολογώ ότι είναι υπέροχοι!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.