Σελίδες

Διατροφή και νέα ζωή (Δίαιτα των 3 φάσεων)

Είμαστε μια παρέα με την ίδια θέληση...να απαλλαγούμε μια και καλή από το περιττό βάρος που μας δημιουργεί προβλήματα!!
ΔΕΝ είμαστε διαιτολόγοι - διατροφολόγοι ούτε γιατροί !! αλλά από προσωπικές και μόνο εμπειρίες μοιραζόμαστε την
διατροφή αυτή (Διατροφή και νέα ζωή..( Δίαιτα των 3 φάσεων)
που βοήθησε εμάς να απαλλαγούμε από το περιττό βάρος τρώγοντας υγιεινά με συνδυασμούς τροφών σε 3 φάσεις. Η διατροφή που ακολουθήσαμε είναι ένα "πάντρεμα" 3 διατροφών . Δίαιτα της Joe Harcombe - του γιατρού Hey - της ελληνικής μεσογειακής διατροφής με κοινή σχεδόν φιλοσοφία ώστε να βγει μια πολύ καλή υγιεινή διατροφή που να έχει ΟΛΕΣ τις ομάδες τροφών . Την δοκιμάσαμε , είχε αποτέλεσμα και έτσι δημιουργήθηκε αυτή η ομάδα ώστε να την μοιραστούμε και με άλλα άτομα με ΒΑΣΙΚΟ θέμα την στήριξη και πολλές υγιεινές συνταγές με προϊόντα της φύσης και ότι μαγειρεύουμε για την οικογένεια μας
Στηρίζουμε λοιπόν ο ένας τον άλλον και κάνουμε μαζί αυτό το ταξίδι υγιεινής διατροφής..
Παράλληλα μοιραζόμαστε όλοι μαζί υπέροχες συνταγές αλμυρές & γλυκές ώστε να μη στερηθούμε τίποτα νιώθοντας μόνο απόλαυση!!!
Βγάζουμε από την ζωή μας λοιπόν την ζάχαρη, το λευκό αλεύρι, τα πολύ επεξεργασμένα τρόφιμα και τρώμε υγιεινά!!


Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΡΕΜΜΥΔΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ

 ΚΡΕΜΜΥΔΟΡΥΖΟ ΜΕ ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ  

εύκολο - γρήγορο - νόστιμο!!

ΥΛΙΚΑ
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι 
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 μικρή πράσινη πιπεριά
  • 5 φυλλαράκια βασιλικό
  • 1 φλυτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
  • 2 κούπες καστανό ρύζι ( το έχουμε μουλιάσει απο βραδύς σε ένα μπολ με νερό)
  • 4 1/2 κούπες νερό
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 κ.σ. ντοματοπελντέ 
  • 1/2 ματσάκι άνηθο


Πλένουμε και καθαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια. 

Τα κόβουμε καθώς το ιδιο κάνουμε με το κρεμμύδι - την πιπεριά - τον βασιλικό και τον άνηθο..

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε όλα εκτός από τον άνηθο κ βασιλικό σε σιγανή φωτιά για μερικά λεπτά. 

Ρίχνουμε και το καστανό ρύζι ( αφού το έχουμε μουλιάσει και το έχουμε σουρώσει ) και ανακατεύουμε καλά...

Ρίχνουμε αλάτι - πιπέρι --άνηθο - βασιλικό τον πελντέ και τα 4 1/2 ποτήρια νερό

Ανακατεύουμε πολύ καλά σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά το αφήνουμε έως να πιεί το νεράκι του ανακατεύοντας κατά διαστήματα

Είναι ένα υπέροχο φαγάκι διαφορετικό από τα συνηθισμένα αλλά πολύ νόστιμο!!
ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ.......

......ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ......

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.