Matina Chatzichristou |
ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΚΑΙ ΛΙΝΑΡΟΣΠΟΡΟ
Για 2η φάση
Μια συνταγή της φίλης Ματίνας Χατζηχρήστου
ΥΛΙΚΑ[μου βγηκαν 16 μεριδες]
450γρ αλευρι ολικης
1 φακελακι ξηρη μαγια[9γρ]
1/2 φλ ελαιολαδο
1/2κγ αλατι,1/2κγ στεβια
1φλυτζανι περιπου χλιαρο νερο
100γρ σουσαμι εγω χρησιμοποιησα 75γρ σουσαμι και 25γρ λιναροσπορο
Εκτέλεση
Σε μπωλ ανακατεψα αλευρι-μαγια-στεβια-αλατι κ εριξα μετα το λαδι ζυμωσα μεχρι το αλευρι να απορροφησει το λαδι,περιπου 3 με 4 λεπτα οποτε η ζυμη γινεται σα τριμμα προσθεσα σταδιακα το χλιαρο νερο και ζυμωνα τοσο οσο η ζυμη να γινει σφιχτη και να μη κολλαει στα χερια,σκεπασα τη ζυμη και την αφησα για 30 με 40 λεπτα σε ζεστο μερος να φουσκωσει.
Οταν διπλασιαστηκε ο ογκος της ζυμης τη ξανα ζυμωσα για 5 λεπτα,απλωσα σουσαμι κ λιναροσπορο σε δισκο και μοιρασα τη ζυμη σε ισα κομματια,μου βγηκαν 16 μετρια σε μεγεθος κουλουρια.
Το καθε κομματι της ζυμης το επασα σε μακρυ κορδονι,αλειψα με νερακι το καθε κορδονι ενωσα τις ακρες κ περασα το καθε κουλουρι απο το σουσαμολιναροσπορο,εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 για περιπου απο 20 εως 30 λεπτα αναλογα πως τα θελετε πιο λιγο χρονο μαλακα περισσοτερο χρονο γινεται πιο τραγανη η κορα τους.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΚΑΘΕ ΜΕΤΡΙΟ ΚΟΥΛΟΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΟΥΣΑΜΙ ΕΙΝΑΙ 90 ΘΕΡΜΙΔΕΣ!
Αντιθετα απο το κουλουρι με ασπρο αλευρι κ σουσαμι που φτανει και της 220.!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.