ΓΑΛΑΤΟΠΙΤΑ
Για όλες τις φάσειςΜια συνταγή της φίλης Μαίρης Βελιώτη
Υλικά:
8κσ πίτουρο βρώμης
3αυγα
4κ.γ υγρή στέβια δοκιμάστε αν το θέλετε ποιο γλυκό βάλτε λίγη ακόμα
1κγ υγρή βανιλια
ξύσμα από μισό λεμόνι
κανέλα για πασπαλισμα.
Να τη και ψημένη η γαλατόπιτα μου!!!και από νοστιμιά τύφλα να χει το Γαλακτομπουρεκο!
Βάζω το 1 λίτρο γάλα λάιτ να πάρει βράσει εν τω μεταξύ χτυπάω τα αυγά με την υγρή στεβια εγώ έριξα σχεδόν 1/2 μπουκαλάκι,μόλις φουσκώσει κατεβάζω από τη φωτιά και ρίχνω τις 8 κσ πίτουρο βρώμης μαζί με 1/4 ΚΓ κοφτό μαστίχα σκόνη,ξύσμα λεμονιού και 1/2 κγ υγρή βανίλια ανακατεύουμε με αυγοδαρτη και ξαναβάζω σε χαμηλή φωτιά μόλις πήξει αμέσως ξανακατεβαζω και ρίχνω τα χτυπημένα αυγά συνεχίζω το ανακάτεμα ξαναβαζοντας στη φωτιά και μόλις κοχλάσει ειναι έτοιμο πασπαλίζουμε με κανελιτσα και ψήνω στον φούρνο που έχω προθερμάνει στους 180 αέρα για 20 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει καλά πριν το κόψετε και ακόμα καλύτερα όταν κρυώσει βάλτε το στο ψυγείο να σφίξει και να παγώσει κανένα μισάωρο γιατί είναι πολύ αφράτο
Καλή σας Απόλαυση !!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.