Τασούλα Θεοφιλίδου |
ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Συνταγή για όλες τις φάσεις
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό σπάλα σε μερίδες
- 3 μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα
- 2 μεγάλα καρότα κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
- 1 μεγάλο πράσο σε κομμάτια
- 1 μεγάλο κλωνάρι σέλερι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Αλάτι και πιπέρι
- 1/2 φλ τσαγιού ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. κορν φλάουρ (Αν χρειαστεί)
- 1 φλ. ελληνικού καφέ κρασί άσπρο(στην δευτερη φάση)
- φλ. ελληνικού καφέ νερό
Εκτέλεση
Βαζουμε σε χύτρα το λάδι μας να κάψει και σωτάρουμε το κρέας μας απ όλες τις μεριές να θωρακιστεί αφαιρούμε από την χύτρα και βάζουμε όλα τα λαχανικά μας να σωταριστουν και αυτα ρίχνουμε και το κρέας μας και σβηνουμε με το κρασί αν είμαστε στην δευτερη φάση αλλιως με το νερό.Αλατιζουμε και ριχνουμε και πιπέρι ρίχνουμε και το νεράκι και κλεινουμε την χυτρα μαγειρευουμε για 30' στην κατσαρολα θα χρειαστεί περισσότερο μαγείρεμα.Μόλις γίνει το κρέας μας το βγάζουμε από την κατσαρόλα μας και πολτοποιούμε τα λαχανικά μας με ραβδομπλέντερ αν δεν έχουμε τα περνάμε από το μούλτι και αφηνουμε την σάλτσα μας να δέσει.ΑΝ ΔΕΝ ΔΕΣΕΙ Η ΣΑΛΤΣΑ ΒΆΖΟΥΜΕ ΤΟ ΚΟΡΝ ΦΛΑΟΥΡ ΜΕ ΛΊΓΟ ΝΕΡΆΚΙ .Ξαναβάζουμε το κρέας μεσα στην σάλτσα και σερβίρουμε με ψητά λαχανικά της αρεσκίας μας!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.