ΣΑΡΔΕΛΕΣ ΓΟΥΝΕΣ
Για όλες τις φάσεις
Μια συνταγή της φίλης Βασως Βελή -Μανούκα
Σας εγγυώμαι πως θα λατρέψετε τις σαρδέλες ακόμα κι όσες τις μισείτε, αν τις τις φτιάξετε έτσι! Γούνες! στα νησιά μας γούνες κάνουν συνήθως το σκουμπρί που το ψιλοξεραίνουν και στον ήλιο και μετά το ψήνουν.. εγώ σας δίνω μια άλλη εκδοχή! καθαρίζουμε και φιλετάρουμε με προσοχή τις σαρδέλες χωρίς όμως να χωρίσουμε τα φιλέτα. έχουμε ψιλοκομμένο κρεμμύδι(κατά προτίμηση φρέσκο), σκόρδο, μαϊντανό, ρίγανη, αλατοπίπερο και ελάχιστο λαδάκι.. παίρνουμε ένα φιλέτο σαρδέλας, απλώνουμε άνω μια κουταλίτσα απ την γέμιση και σκεπάζουμε μ ένα δεύτερο φιλέτο. ψήνουμε στο σχαροτήγανο 2-3 το πολύ λεπτά απ την κάθε πλευρά.
Ενας άλλος τρόπος είναι να τις τυλίξετε σε ρολάκια ή να τις περάσετε σε σουβλάκι !
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.